Retsept | Maasika-vahukooretort
Koostis
Biskviitpõhi
5 muna
5 sl suhkrut
5 sl jahu
võid/õli vormi määrimiseks
Täidis
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
300 g maasikaid
4 sl suhkur
Kaunistuseks:
200 ml vahukoort
maasikaid
Biskviitpõhi
5 muna
5 sl suhkrut
5 sl jahu
võid/õli vormi määrimiseks
Täidis
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
300 g maasikaid
4 sl suhkur
Kaunistuseks:
200 ml vahukoort
maasikaid
Valmistamine
Biskviittainas: Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munakollased koos suhkruga. Lisa jahu ja sega. Vahusta eraldi munavalge ja sega see ettevaatlikult munakollase-jahu segule. Määri 20 cm koogivorm õliga kokku ning puista üle riivsaiaga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-30 minutit, kuni tainas on küps.
Täidis: Vahusta koor, sega omavahel purustatud maasikad, kohupiimapasta ja suhkur. Lõika valmis biskviitpõhi pooleks ja määri kahe poole vahele kreem. Seejärel kaunista tort vahukoore ja maasikatega. Pane mõneks ajaks külma seisma, et tordipõhi läbi imbuks ja maitsed ühtlustuksid.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: theviewfromgreatisland.com
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa