Retsept | Napoleoni kook
Põhjad:
2 pk külmutatud lehttainast
Kreem
1 l piima
1,5 dl suhkrut
4 sl nisujahu
3 muna
75 g võid
2 tl vaniljesuhkrut
Vahele:
1 dl hapukat moosi
Valmistamine:
Sulata tainas ja rulli õhemaks. Lõika tainast 6 ümmargust põhja (lõikamiseks kasuta nt koogivormi või suurt taldrikut). Küpseta iga põhi ahjus kuldpruuniks. Tainaääred küpseta samuti, neist saad koogi peale puru. Kreemi jaoks sega kausis munad ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa jahu ja 2 dl piima ning klopi kogu mass korralikult segamini. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, keera kuumus maha. Kalla muna-suhkru-jahu-segu piima sisse. Vispelda kogu aeg ja korralikult!!! Kuumuta segu, aga ära keema lase!!! Võta kreem tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta kreem. Pane kook kokku: koogipõhi, kreemikiht, koogipõhi jne. Ühe kihi vahele määri kreemikigi peale hapukat moosi. Kõige peale määri kreemikiht ja pudista koogipuru.
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust