Retsept | Veise välisfilee ahjus
Koostis
Veise välisfilee 600g
1spl meresoola,
1spl meresoola,
1spl värskelt jahvatatud musta pipart
1 küüslauk
2 sibulat
2 porgandit
2 sellerit
õli
ürte nt. tüümian, rosmariin, loorber, salve
Valmistamine
Eelsoojenda ahi 240 kraadini.
Pese juurviljad ning tükelda jämedalt, juurvilju koorida ei ole vaja. Murra küüslauk küünteks ning laota koos teiste juurviljadega ahjuplaadile laiali. Piserda üle oliiviõliga.Sega oliiviõli, sool ning pipar ja hõõru liha seguga. Aseta lihas pannile juurviljade padjale. Aseta ahjuplaat ahju ning keera kohe kuumust maha, 160 kraadi peale. Sellel temperatuuril tuleb ideaal küpsuse saavutamiseks liha küpsetada umbes tunni. 50 minuti täitumisel võib hakata kontrollima liha sisetemperatuuri kasutades lihatermomeetrit. Serveeri liha ahjukartuli ja grillitud tomatitega
ürte nt. tüümian, rosmariin, loorber, salve
Valmistamine
Eelsoojenda ahi 240 kraadini.
Pese juurviljad ning tükelda jämedalt, juurvilju koorida ei ole vaja. Murra küüslauk küünteks ning laota koos teiste juurviljadega ahjuplaadile laiali. Piserda üle oliiviõliga.Sega oliiviõli, sool ning pipar ja hõõru liha seguga. Aseta lihas pannile juurviljade padjale. Aseta ahjuplaat ahju ning keera kohe kuumust maha, 160 kraadi peale. Sellel temperatuuril tuleb ideaal küpsuse saavutamiseks liha küpsetada umbes tunni. 50 minuti täitumisel võib hakata kontrollima liha sisetemperatuuri kasutades lihatermomeetrit. Serveeri liha ahjukartuli ja grillitud tomatitega
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: rawpixel.com
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa