Retsept | Punutud sai
Koostis
25 g toasoe pärm
1 dl käesoe piim
6 -7 dl nisujahu
0.75 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl sool
1 tk muna
100 g toasoe või
Valmistamine
Hõõru toasoe pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, ülejäänud suhkur ja pisut jahu, nii et saad segades hapukoorepaksuse segu. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vanillsuhkur, sool ja muna. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vanillsuhkur sool ja muna. Sõtku ühtlaseks tainaks ning lase räti all kerkida umbes tund ehk kahekordse mahu saavutamiseni.
Tõsta sai küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase kerkida 15-20 minutit. Määri munaga. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit
25 g toasoe pärm
1 dl käesoe piim
6 -7 dl nisujahu
0.75 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl sool
1 tk muna
100 g toasoe või
Valmistamine
Hõõru toasoe pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, ülejäänud suhkur ja pisut jahu, nii et saad segades hapukoorepaksuse segu. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vanillsuhkur, sool ja muna. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vanillsuhkur sool ja muna. Sõtku ühtlaseks tainaks ning lase räti all kerkida umbes tund ehk kahekordse mahu saavutamiseni.
Tõsta sai küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase kerkida 15-20 minutit. Määri munaga. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: erakogu
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa