Skip to main content

Retsept | Grillitud kanakoivad vürtsika marinaadiga

Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID
Grillitud kanakoivad vürtsika marinaadiga

Koostis

6–8 kanakoiba (nahaga)

Marinaad:

3 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
3 küüslauguküünt (purustatud)
2 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl tšillipulbrit (või maitse järgi)
1 tl jahvatatud köömneid
1 tl kuivatatud tüümiani või värsket (mõned oksad)
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 sl pruuni suhkrut või mett

Valmistamine

Sega kõik marinaadi koostisosad ühtlaseks seguks. Aseta kanakoivad kilekotti või kaussi, vala peale marinaad ja masseeri liha korralikult läbi. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 2 tundi, soovitatavalt üle öö. Kuumuta grill keskmise kuumuseni. Aseta kanakoivad grillile ja küpseta neid 25–30 minutit, keerates aeg-ajalt, kuni nahk on krõbe ja liha seest täielikult küps. Kui vaja, tõsta liha jahedamasse tsooni, et vältida kõrbemist. Enne serveerimist lase koibadel paar minutit puhata ja soovi korral puista peale värsket tüümiani.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa