Retsept | Kohupiimakook
Liivataigna põhi:
2 dl ehk umbes 180 g jahu
1 dl suhkrut
100 g võid
näpuotsaga soola
Täidis:
600 g kohupiima
1 dl hapukoort
4 muna
1 dl suhkrut ( alla poole kruusi)
3 spl jahu
Valmistamine:
Põhja jaoks mudi näppude vahel või, suhkur ja jahu ühtlaseks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Aseta põhi külma. Nüüd sega omavahel muna, suhkur, kohupiim, hapukoor ja jahu. Vala põhjale. Küpseta u 1 tund 180 kraadises ahjus. Liigse pruunistumise vältimiseks võid asetada peale fooliumi/ küpsetuspaberi. Aseta ahju ka veenõu, et piisavalt niiskust oleks. Serveerida külmalt ja vaarikamoosiga
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istockphoto.com
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa