Retsept | Ploomikook
See kook on suurepärane, kuna selle pehme ja mahlane tekstuur koos magusate ploomide ja krõbedate mandlilaastudega pakub imelise maitseelamuse. Ploomide asemel võib kasutada ka õunu või nektariine, mis lisavad koogile veidi erineva, kuid sama maitsva nüansi. Lisaks sobib see kook ideaalselt erinevate pidustuste jaoks ja on suurepärane magustoit, mida serveerida koos vaniljejäätise või vaniljekastmega.
Koostis
225g võid
5dl nisujahu
4dl suhkrut
1spl vaniljesuhkrut
2tl küpsetuspulbrit
5 muna
2dl kuuma vett
50g mandlilaaste
Valmistamine
Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja viiluta. Sulata või. Sega omavahel jahu, suhkur, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Lisa munad ükshaaval, segades iga muna järel korralikult. Kuumuta vesi keemiseni ja sega taignasse. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lao ploomiviilud taignale ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit. Lase koogil jahtuda. Serveeri vaniljejäätise või vaniljekastmega.
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust