Skip to main content

Retsept | Grillitud köögiviljavardad

Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID
Grillitud köögiviljavardad

Koostis

200 g kirsstomateid
1 väiksem suvikõrvits
1 kollane paprika
1 punane sibul
6–8 redist
4–5 kooritud küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 sl hakitud värsket tilli
1 sl hakitud peterselli
0,5 tl soola
0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart
soovi korral 1 sl sidrunimahla
grillvardaid

Valmistamine

Pese kõik köögiviljad ja lõika suvikõrvits ratasteks, paprika tükkideks, sibul sektoriteks ning redised poolita, kui need on suuremad. Tõsta köögiviljad suurde kaussi, lisa oliiviõli, sool, pipar, hakitud till ja petersell ning soovi korral sidrunimahl. Sega hoolikalt läbi ja lase maitsestuda 20–30 minutit. Lükka köögiviljad vardasse vaheldumisi, et värvid ja tekstuurid vahelduksid. Kuumuta grill või grillpann ja grilli vardaid keskmisel kuumusel 8–12 minutit, keerates aeg-ajalt, kuni köögiviljad on kergelt pruunistunud ja parajalt pehmed. Serveeri kohe.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa