Retsept | Arbuusi-fetajuustu salat
Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID

Koostis
Umbes 500 g arbuusi (ilma seemneteta)
150 g fetajuustu
150–200 g maasikaid
Peotäis värsket münti (võib asendada basiilikuga)
1–2 sl oliiviõli
Värskelt jahvatatud musta pipart
Soovi korral veidi laimimahla või palsamiäädikakreemi
Valmistamine
Arbuus lõika esmalt suupärasteks, kenasti haaratavateks kuubikuteks ning aseta need serveerimiskaussi, et luua värske ja mahlane alus salatile. Lisa arbuusi hulka ka mahlased maasikad, mis annavad salatile mõnusa magusa noodi ja põneva maitsekoosluse. Seejärel lõika või murenda fetajuust väiksemateks tükkideks ning jaota see ühtlaselt arbuusi ja maasikate kohale, et lisada salatile rikkalikku ja kreemjat maitset. Värskete mündilehtede peeneks hakkimine annab salatile erksa ja lõhnarikka nüansi, mis täiendab ideaalselt magusaid puuvilju ja soolase juustu tasakaalu. Puista hakitud mündilehed salatile ning nirista peale kvaliteetset oliiviõli, mis lisab pehmust ja täidlust. Seejärel maitsesta kergelt värskelt jahvatatud musta pipraga, et rõhutada maitsete kontraste. Kui soovid, lisa veel tilk värsket laimimahla või mõnusat palsamiäädikat, mis annavad salatile meeldiva hapukuse ja tasakaalu. Kõiki koostisosi võib õrnalt segada, et maitsed ühtlustuksid, või serveerida kihiliselt, laotades need kaunilt laiali, et iga suutäis oleks täis erinevaid maitseelamusi. See värske ja maitseküllane salat sobib suurepäraselt kergeks suupisteks või värskendavaks kõrvalroaks suvisel päeval.

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust