Retsept | Rebitud sealiha (pulled pork)
Koostis
2 kg seakaelakarbonaadi
Maitsesegu:
1.5 sl meresoola
1.5 dl (toorroo)suhkrut või muscovado suhkrut või fariinsuhkrut
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl purustatud musta pipart
Valmistamine:
Võta liha toatemperatuurile tund aega enne küpsetamist soojenema. Sega kõik maitsesegu ained omavahel. Hõõru kaelakarbonaad maitseseguga korralikult sisse. Tõsta liha ahjuvormi või -pannile ning kata kaanega või siis korralikult fooliumiga. Küpseta 110-kraadises ahjus 5,5-6,5 tundi, kuni liha on tõeliselt pehme. Keera ahi kinni ning lase lihal järelkuumuses veel tund aega pehmeneda. Lase lihal hetk jahtuda, siis rebi kahe kahvli abil peenikesteks ribadeks. Sega ahjupannile kogunenud praeleemega.
2 kg seakaelakarbonaadi
Maitsesegu:
1.5 sl meresoola
1.5 dl (toorroo)suhkrut või muscovado suhkrut või fariinsuhkrut
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl purustatud musta pipart
Valmistamine:
Võta liha toatemperatuurile tund aega enne küpsetamist soojenema. Sega kõik maitsesegu ained omavahel. Hõõru kaelakarbonaad maitseseguga korralikult sisse. Tõsta liha ahjuvormi või -pannile ning kata kaanega või siis korralikult fooliumiga. Küpseta 110-kraadises ahjus 5,5-6,5 tundi, kuni liha on tõeliselt pehme. Keera ahi kinni ning lase lihal järelkuumuses veel tund aega pehmeneda. Lase lihal hetk jahtuda, siis rebi kahe kahvli abil peenikesteks ribadeks. Sega ahjupannile kogunenud praeleemega.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istockphoto.com
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa