Retsept | Kukeseenekaste sibula ja hapukoorega
Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID

Koostis
500 g värskeid kukeseeni
1 keskmine sibul
2 sl võid
200 ml hapukoort (20%)
Soola ja musta pipart maitse järgi
(Soovi korral) hakitud värsket tilli või murulauku
Valmistamine
Puhasta kukeseened hoolikalt harja või paberrätikuga, vältides vee all pesemist, et seened ei muutuks vesiseks. Lõika suuremad seened väiksemaks. Koori ja haki sibul peeneks. Sulata pannil või ja lisa sibul, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni see muutub klaasjaks. Lisa seened ja prae, kuni vedelik on aurustunud ja seened kergelt pruunistunud, umbes 10–15 minutit. Seejärel alanda kuumust ja lisa hapukoor, sega korralikult läbi ning hauta veel 5–7 minutit, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Soovi korral lisa serveerimisel hakitud värsket tilli või murulauku. Sobib suurepäraselt rukkileiva, keedukartulite või liharoogade kõrvale.

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust