Skip to main content

Retsept | Kukeseenekaste sibula ja hapukoorega

Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID
Kukeseenekaste sibula ja hapukoorega

Koostis

500 g värskeid kukeseeni
1 keskmine sibul
2 sl võid
200 ml hapukoort (20%)
Soola ja musta pipart maitse järgi
(Soovi korral) hakitud värsket tilli või murulauku

Valmistamine

Puhasta kukeseened hoolikalt harja või paberrätikuga, vältides vee all pesemist, et seened ei muutuks vesiseks. Lõika suuremad seened väiksemaks. Koori ja haki sibul peeneks. Sulata pannil või ja lisa sibul, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni see muutub klaasjaks. Lisa seened ja prae, kuni vedelik on aurustunud ja seened kergelt pruunistunud, umbes 10–15 minutit. Seejärel alanda kuumust ja lisa hapukoor, sega korralikult läbi ning hauta veel 5–7 minutit, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Soovi korral lisa serveerimisel hakitud värsket tilli või murulauku. Sobib suurepäraselt rukkileiva, keedukartulite või liharoogade kõrvale.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa