Praktilised, minimalistlikud detailid vannitoa värskenduseks

Praktilised, minimalistlikud detailid vannitoa värskenduseks

Minimalistlik skandinaavia stiil oma lihtsuse, lakoonilisuse heledate värvidega on kodukujundajate jätkuv lemmik, mille populaarsus näib olema ajatu.

Sellele sekundeerivad lisaks moekast industriaalstiilist inspireeritud metall- ja puitelemendid. Sarnast, sageli must-valget kombinatsiooni näeme ka trendikate vannitubade kujunduses.

Sisekujundaja Marina Orlovski sõnul järgivad vannitoad üldisi kujundustrende, kuid samas on nõudmised vannitubadele veelgi suuremad kui teistes ruumides. Miks? Sest vannituba peab olema nii moekas kui ka mugav ja funktsionaalne. Samas tegu on väikeste ruumidega mille kujundamisel ja sisustamisel peab olema eriti nutikas.

Vannitoa loomisel soovitab ta kasutada pigem ajatult mõjuvaid seinakattematerjale – plaate ja värve ning mängida rohkem detailide ja mööbliga, mida on hiljem lihtsam välja vahetada ja uuendada. „Heledate plaatide kontrastiks soovitan praegu kasutada tumedat metalli, mis mõjub värskelt, moekalt ja kontrastselt. Üks kuum stiil on industrial vintage, mis ammutab ideid tööstuskeskkonnast. Näiteks mustad ruudumotiiviga metallist ruumijagajad, mis mõtteliselt eraldavad vannitoa pesemisala tualetist või tumedad rätikuhoidjad on väga trendikad ning praktilised.“

Seda stiili järgivad ka metalli ja puitu kombineerivad kraanikausi alused ning riiulid. „Tegelikult on industrial vintage mööbel vannitubadesse imbunud elutubadest, köökidest ja koridoridest ning nüüd lööb laineid vannitubades. Sageli on tegu eritellimusmööbliga, sest vannitoa iga ruutsentimeeter vajab nutikat kasutust. Mina soovitan Tigart metallistuudiot, kus valmivad kliendi mõõtudega mööbliesemed ja metallkonstruktsioonid. Vana harjatud ja õlitatud puit annab just selle ekstra stiili, mida kuskilt mujalt ei saa,“ lisas ta. TigArtil on aastatepikkune kogemus metallmööbli tootmises ning moekas ja industriaalses stiilis mööbliga on sisustatud peale kodude ja vannitubade ka kontoreid ja kohvikuid.

Ka väikeste elementidega annab oma vannituba ilmestada või igapäevaste protseduuride mugavust suurendada. Vannitoa aksessuaarid alates käterätikuhoidjast kuni igapäevaste šampoonipudelite või iluhoolduse potsikute riiuliteni on selleks parim võimalus. TigArt valikus on vajalikke aksessuaare nii klassikalist valget kui ka moekat musta värvi. Tegu on Eesti disainiga ja kohapeal valmistatud toodetega mille kvaliteedis ja kestvuses võib kindel olla. „Just moekate ja kontrastsete aksessuaaride lisamine on kõige lihtsam tee vannitoa uuendamiseks,“ kinnitab sisekujundaja Marina Orlovski.

TigArt metallistuudio vannitoa aksessuaare saab osta e-poest tigart.ee Valikus on nii vannitubadesse aga miks ka mitte kööki või sauna sobivaid metallist riiuleid, erinevaid nagisid ja käterätikuhoidjaid ning WC-paberi hoidjaid. Samas saab tellida ka erisoovidele vastavaid lahendusi või leida inspiratsiooni juba teostatud tööde seast. Kohale toimetamine Eesti piires on kiire ning hinnad mõistlikud.

TigArti uudistega saad kursis olla Facebooki ja instagrami @tigart_design vahendusel.

Tekst/kujundus: TigArt Design /Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod:tigart.ee

 


Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist VANNITUBA | WC

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.