Keraamiliste plaatide paigaldamise juhis

Keraamiliste plaatide paigaldamise juhis

Plaanid vannitoa seinu ja põrandat ise plaatida? Alljärgnev juhis on sulle, siis kindlasti abiks!

Kontrolli, kas sein (alus) on plaatimiseks sobiv. Kiviseinu (betoon-,tellis-või plokkidest seinad) ning kipsplaatide või kahhelkividega kaetud aluseid võib plaatida muretult. Eemalda esmalt seinalt lahtine värvikiht ning karesta pind. Kui seinal näiteks paber-või vinüültapeet, eemalda see.

NB! Niisketes ruumides tuleb ehitusplaadid katta esmalt niiskusisolatsiooniga, sest plaatide vuugid ei ole vee-ega aurukindlad. Vali keraamilised plaadid vastavalt kasutusotstarbele. Välitingimustes tuleb kasutada külmakindlaid plaate. Aruta oma plaadivalikut müüjaga. Ole plaatide värvitooni valikul hoolikas! Veendu, et lae, seinte, põranda ja mööbli värvid omavahel sobivad. Sama hoolikalt vali ka vuukimissegu värv. Vali kinnitusained (pahtlid ja liimid) vastavalt alusele ja plaaditüübile. Kui sa pole oma valikus kindel, küsi nõu müüjalt. Kaitse plaaditav pind niiskuse eest, nõu niiskusisolatsiooni kohta küsi müüjalt. Planeeri plaatimist hoolikalt, võttes arvesse ka vuukide asukohti ja lõigatud plaatide kasutamist. Võta plaate korraga vähemalt neljast kastist. Nii tagad, et valmis pind tuleb ühtlane ja elav. Kontrolli materjali kvaliteeti enne paigaldamist, sest paigaldatud plaadi kohta enam kaebust esitada ei saa. Järgi kindlasti plaatimissegude tootjate poolt antud juhtnööre.

Eemalda viivitamatult plaatide pinnale jäänud ülemäärane plaatimissegu. Lase plaaditud pinnal vastavalt kinnitusaine kasutusjuhendile 1-3 ööpäeva kuivada. Vuugi ja puhasta ülemäärane vuukimissegu plaaditud pinnalt vastavalt töö edenemisele- ära lase vuukimissegul plaatide pinnal ära kuivada. Kasuta hooldusainet alles pärast plaaditud pinna hoolikat puhastamist. Kui plaaditud ruumis tehakse veel muid paigaldustöid, kaitse plaadikiht kile või papiga.
 
Plaatimisjärjestus: esmalt seinad, siis põrand!

Töövahendid plaatimisel: segisti pahtli ja tasandussegude segamiseks, teraslabidas tasandamiseks ja silumiseks, lihvimiskivi betoonaluse lihvimiseks, pintsel, hari või värvimisrull niiskusisolatsiooniga katmiseks, käärid tihendusnööri lõikamiseks, hammastatud teras-või plastiklabidas (hammaste vahe ja laius 6mm, sügavus 2mm) Plaadiliimi laotamiseks: laotamiseks, müürsepalabidas, sirge, hööveldatud servaga laud, vesilood, vuuginöör, läbimõõt 2-3mm, plaadilõikur ja klaasinuga plaatide lõikamiseks, elektritrell, plaadisaag, mõõdulint, nurkjoonlaud, tangid plaadi murdmiseks, kummeeritud lihvimisplaat või kummilabidas vuugisegu paigaldamiseks, seguprits, maalriteip, vahtkummist käsn puhastamiseks, poleerimislapp lõppviimistluseks.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist VANNITUBA | WC

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.