Kuidas kujundada skandinaavia stiilis magamistuba?

Kuidas kujundada skandinaavia stiilis magamistuba?

Skandinaavia stiil on üks enim armastatud ja tuntud stiil üle maailma tänu kujundamise põhimõttele, mis seisneb ülimas lihtsuses.

Millest alustada? Alustada tuleks ruumi värvitoonist. Skandinaaviapärane interjöör on alati hele. Värvid on neutraalsed – valge, beež ja kõik hele oma erinevates varjundites. Heledad toonid ja magamistuppa pääsev loomulik valgus lubab ka väiksemal magamistoal seetõttu mõnusa ja avarana paista.

Kui värvitoon paigas, tuleb juba keerulisem - sisekujundus. Skandinaavia stiili sisekujundus on lihtne ja elegantne.  Domineerib puhtus ja ilu ning lihtsad, kuid selgejoonelised sisustuselemendid ja mööbel. Enamik skandinaavia stiili põhjamaised disaintooted on suures osas Taanlaste kätetöö, kelle loomingust on võlutud suuremas osas Taani, Rootsi, Soome, Norra ja Eesti.

Skandinaavia stiil ei tähenda päris kindlasti, et peaksid värvidest loobuma: täienda tuba värviliste aksessuaaride, näiteks patjade, pleedide või vooditekstiilide näol. Ja nagu ka interjööre jälgides selgub, siis üha rohkem kohtab skandinaavia sisekujunduses mõningaid domineerivaid värve nagu, hall, must, kollane ja roheline, mida on lisatud interjööri läbi erinevate disainelementide ja tekstiili.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.