Unelmate maakodu, kauni lopsaka metsatuka kõrval

Unelmate maakodu, kauni lopsaka metsatuka kõrval

Vaikse, kergelt tolmuse kruusatee äärde jääb peidetud aare, mida esmapilgul ei pruugi märgatagi, kuid mis samm-sammult lähemale jõudes avaneb tõelise looduskauniduse ja harmoonia sümbolina. Maaliline maamaja, mille ümbrust ümbritsevad lopsakad puud ja põõsad, pakub silmailu igal aastaajal, alates kevadistest tärkavatest pungadest ja suvistest erksavärvilistest õitest kuni sügisese lehtede kuldkollase ja punase vaatemänguni. Talvine lumemüts, mis katab pehmete joontega maja ja selle ümbrust, lisab loole oma võlu, jättes mulje, et aeg justkui peatub.

Maja ise on kui harmooniline osa sellest loodusest, milles see asub. Rohelusest läbi imbunud maastik toob esile hoone selged jooned, kuid samas jääb see osaks looduse sujuvatest kontuuridest. Iga element, olgu see lopsakas põõsas, karge sammal või hooajati õitsev lill, mängib rolli maja ümbruse loomises. Ükski detail ei paista olevat juhuslik, kõik näib olevat hoolikalt paigutatud nii, et üldpilt mõjuks rahustavalt ja kutsuvalt.

Ala, kus asub välismööbel, on samuti kõike muud kui tavaline. Seal on midagi maagilist, peaaegu eksootilist selles, kuidas need käsitsi valmistatud toolid ja lauad harmoneeruvad ümbruskonnaga. Nende vahel on peidetud potid värskelt korjatud puu- ja köögiviljadega, mis kutsuvad pererahvast ja külalisi istuma, lõõgastuma ja sööma otse looduse keskel. Pehme, leebe suvetuul paitab palgeid, samal ajal kui sa maitsed värskelt valmistatud toitu, mille aroomid segunevad lillede ja rohu lõhnadega.

Veranda, mis avab tee majja, lisab kogu sellele õuepiirkonnale sügava isikupära. Verandal on elegantselt paigutatud hubane mööbel, mis on mõeldud puhkuseks igal kellaajal, olgu see siis varahommikune päikesetõus või hilisõhtune jahedus. Selle paiga sarm peitub detailides – istumisnurk on pehmendatud käsitsi valmistatud patjade ja tekstiilidega, mis annavad erilise mugavuse. Kõik tundub harmooniliselt ühendavat praktilisuse ja esteetika. Akendest avaneb vaade ümberkaudsele rohelusele, pakkudes pidevat ühendust loodusega isegi siis, kui oled siseruumides.

Originaalsed puidust aknad, mis on endiselt alles ja kannavad endas ajalugu, loovad erilise atmosfääri. Vanad klaasid, millel võib märgata kergeid laineid ja õhumulle, on justkui vaikne tunnistus möödunud aegadest. Nende akende kaudu voolab valgus pehmelt ja soojalt verandale, muutes ruumi igal hetkel kutsuvaks. Põrandal asuvad käsitsi valmistatud punased saviplaadid lisavad soojust ja karakterit, meenutades igal sammul ajatut käsitööd ja hoolega valitud detaile.

Veranda vasakule poole jääb köök, mille suurtest akendest avaneb lummav vaade kogu õuealale. Köök ise on omaette kunstiteos. Renoveerimisel on lähtutud prantsuse stiilist, mis kombineerib omavahel uued ja vanad materjalid, luues ajatu ja samas kaasaegse koosluse. Seal on näha, kuidas iga element on valitud armastusega – iga laud, iga sein, iga kapp jutustab oma lugu. Samas stiilis detailid kanduvad edasi kogu majas, ühendades kõik ruumid ühtseks tervikuks.

Unelmate maakodu, kauni lopsaka metsatuka kõrval

Kaunid, detailideni viimistletud vanad maakodu verandad on veel tänapäevalgi ihaldatud hooneosad, kus suvisel ajal mõnus lõõgastuda ja puhata.

Köögist viib puupliidi tagant trepp teisele korrusele, kus asub nii elutuba, lastetuba kui ka kaks magamistuba.

Köögist läbi minnes on suur söögituba, mille ühes aknaga seinas on sisseehitatud kapid, kus hoitakse nii lauanõusid, kui muid köögitarbeid. Antud toa teevad eriliseks kolmes erinevas suunas aknad.

Uhke ja maitsekas vannituba, millel on aknaga vaade otse privaatsele aiale.

Otse trepi kõrval on ruum, mida kasutatakse kodukontori osana.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: bosthlm.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.