Ühe maja, kaks lastetuba

Ühe maja, kaks lastetuba

Maja ülakorrusel, katusekorrusel asuvad kaks imearmsat lastetuba, millest üks on poiste tuba ja teine tüdrukute tuba.

Ülemise korruse põhitooniks valge, nii puidust seintel, siledatel kipsseintel kui krohvitud korstna müüriosal. Kogu korrusel on järgitud ühtset joont, mida on näha nii värvitoonide- kui materjalide valikust.  Trepist üles minnes, katusekorrusele jääb kahe toa keskele väike hubane puhkenurk koos kaminaga, kus pehme diivan koos diivanilauaga on paigutatud täpselt akna alla, kuhu erinevate pruuni tooni patjade ja musta tooni diivanilaua ja punutud korviga on toodud veidi värvi ülemise korruse puhkenurka. Puhkenurga vastas veel üks pink dekoratiivpatjadega, mille all vana, ratastel kast, kus sees mõned laste raamatud.

Kaminast edasi minna jääb tüdrukute tuba, kus peale valge põhitooni kasutatud ruumis läbi mööblidetailide ja tekstiili veel erinevaid pruune kui ka erinevaid roosasid toone, samuti halli. Ruumi sirge seina äärde paigutatud voodi ja väike mängulaud koos pisikeste toolidega. Ruumi katusealune ruum jagatud kipsseinaga pooleks ja neist ühele poole jäävad lapse riided, teisele poole aga armas mängunurk. Toa keskele on paigutad ümmargune hele vaip, mille peal ja ümber erinevad mänguasjad ja pehmed dekoratiivpadjad. Tekstiilesemed, milleta siin toas muidu tervikut ei oleks on nii akende ja rõduukse juures olevad heledad kardinad kui ka katusealuse ruumi seinale paigaldatud pruunikad, linasest materjalist kardinad, mis loovad ruumi hubast ilmet. Kardinapuu külge ja lakke kinnitatud vaniku idee on super, sest see sobib antud ruumi ideaalselt täiustama.

Tüdrukute toast saab minna ka pisikesele rõdule.

Trepist üles minnes jääb vasakule poiste tuba, kus peale valge põhitooni kasutatud ruumis läbi mööblidetailide ja tekstiili veel erinevaid pruune kui ka erinevaid halle ja sinist tooni. Ruumi sirge seina äärde paigutatud voodi, suur, mahukas, valge riidekapp ja kummut, kus välja tõmmatavate sahtlite asemel hoopis vildist korvid erinevate esemete hoiustamiseks. Ruumi katusealune ruum jagatud kipsseinaga pooleks millest ühel pool asub armas pisike lugemisnurk ja teisel pool väike mängunurk. Toa akna alla paigutatud valge kirjutuslaud koos tooliga. Akna külgedel tumehallid, linasest kangast kardinad, mis lisavad ruumi hubasust. Ruumi keskel samasugune hele vaip, mis tüdrukute toas, millel peal armas pealeistumisauto. Ka siinset tuba täiustavad mitmed kardinapuu külge ja seinale kinnitatud vanikud.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stadshem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.