Kuidas kujundada skandinaavia stiilis lastetuba?

Kuidas kujundada skandinaavia stiilis lastetuba?

Skandinaavia stiil on oma olemuselt rahulik, puhas, lihtne ja funktsionaalne.

Kogu skandinaavia stiili juures valitseb põhimõte "vähem on rohkem" nii ka lastetoa kujundamisel. Skandinaavia stiili iseloomulikeks toonideks on erinevate varjunditega valged toonid, beežid toonid ja kõik hele, mis sobiks eriti hästi väiksemasse lastetuppa. Järjest rohkem on hakatud interjööri lisama ka erinevaid halli tooni varjundeid, samuti musta ja sinist tooni (külmemat).

Skandinaavia stiilile on omane puitmaterjali kasutamine interjööris (lauad, toolid, voodid, garderoobid, öökapid, riiulid). Mööblidetailid on peamiselt heledat tooni, mis lisavad toale omakorda valgust ja heledust tehes ruumi avaramaks. Seetõttu kui soovid skandinaavia stiilis lastetuba kujundada, vali pigem valge mööbel või värvi vana puitmööbel valgeks.

Mööbliesemed skandinnaavia stiili juures on lihtsad, ilma dekoratsioonideta.  Tekstiili valides vali ühevärviline puuvillasest või linasest kangast voodipesu. Samuti sobivad ka rahvuslike motiividega või loodusest inspireeritud mustrid (loomakujud, puud jne).  Element, mida võid lisada lastetoa seintele võiks samuti olla inspireeritud loodusest. Samuti võid lisada postrite näol ka vahvaid mõtteterasid.

Kuna pimedat aega on Skandinaaviamaades palju, siis valgustus ja päikesevalgus on interjööri kujundamisel väga olulised. Valgusküllane ja hele ruum muudab ka kõige pimedamad põhjamaised päevad heledamaks. Valgustuses kasuta pigem mitut valgusallikat kui ühte ja ainsat. Paigalda valgusteid igale poole  nii seinale, põrandale, lakke kui laudadele. Valgusteid kasutatakse mitte ainult valgusallikana, vaid ka dekoratiivelementidena. Hästi sobivad siinjuures valgusketid.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.