Meisterda lapsele mängutelk

Meisterda lapsele mängutelk

Materjal, mida vajad:

- liimpuitliist pikad pulgad või harjavarred
- kääre
- 1x2 m kangast
- paksemat ja tugevamat linast nööri või köit
- saagi

Pulkade pikkus võiks olla 1,30 meetrit. Kui liimpuidust pulgad on liiga pikad, siis sae need lühemaks. Kui pulgad kõik ühepikkused, hakka neid omavahel kokku siduma. Alusta kolmest pulgast ja seo nad omavahel tugevalt kinni. Nüüd võta ülejäänud kolm pulka ja seo need omakorda köiega kinni. Järgmisena võta ette alumine osa ja jäta iga pulga vaheks vähemalt 54cm ja ühenda pulgad köiega nii, et kui on vaja telk kokku panna, ei tule köied pulkade küljest lahti ja kui telk vaja uuesti lahti teha, avanevad jalad ühekauguselt- nii püsib telk jalgadel.

Seejärel mõõda kangas ära, joonista jooned kangale ja lõika vastavalt joonisele välja. Jälgi seda, et mõõt, mis jääb 0,73cm juurde tuleks kolmnurga kujulisena eraldi välja lõigata.

Järgmisena õmble suurema kanga 6 nurgale kangajääkidest pulga kinnituskohad, mis aitaks kangal korrektselt paigal püsida.

Aseta õmmeldud osa puitpulkade peale. Kolmnurga kujuline lõik läheb ülemisele osale.

Et ülemine osa paremini kinnituks tee nöörist ja kangast vimpel kaunistus, mille köidad ümber ülemiste kangaste.

Nüüd võid mängutelgi ära sisustada ja see ongi valmis. Lisa mängutelki tuled, et õhtuti oleks lapsel või lastel lõbusam mängida. Mängutelgi põrandale võid aga laotada pehmed padjad, pleedi või lambanaha.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com, Mängutelgi tegemise, fotod: lachicadelacasadecaramelo.com
 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.