Minna marmelaad

Minna marmelaad
Kas olete maitsnud marmelaadi, mille maitsed on täis suve ja värskust, ning mida süües tekib tahtmatult suur soov, veel ja veel neid proovida.

Ja neid suviseid maitseid pole üks ega kaks, vaid palju, palju rohkem. Kui kõik üle lugeda, siis enamus marjad, mida teame on marmelaadi osavalt peidetud. Vaarikas, aroonia, astelpaju, jõhvikas, kibuvits, kirss, ebaküdoonia, maasikas, mustikas, must sõstar, pihlakas, pohl ja veel palju, palju muid maitseid.

Lisaks marjadele on üks suur üllataja nende vahele sattunud, nimelt köögivilja marmelaad. Vahva toode, millega on hea nipp, panna lapsi rohkem köögivilju armastama, seega tasub kindlasti proovida ka neil, kes muidu köögivilju nii palju ei armasta. Uskuge pärast proovimist muudate kindlasti meelt.
Kuidas marmelaad endale nime sai?

Ettevõtte nimi Minna Sahver pärineb vanaema nimest Minna ja tema suurest sahvrist, mis asus maja päiksepoolses osas. Vanaemal oli suur aiamaa kõikvõimalike saadustega. Sahvri riiuleid täitsid erinevad hoidised ja moosid. Oli ilus lapsepõlv.
Ettevõtte logos on peidus oma lugu

Minna Sahvri uus logo on kujundatud vanaema käekirja põhjal.
Kirjatähed on võetud vanaema kirjadest, kus ta kirjeldab oma elu kõige kohutavamaid aastaid - Tallinna pommitamist 1944 aastal ja küüditamist 1949 aastal. Kirjades on välja toodud ka meie perekonna inimeste nimed: vanaema vanemate ja õdede nimed sünniaastatega. Tema vennad jäid metsavendadena igaveseks metsa rüppe puhkama.

Uus logo saigi kujundatud selliselt, et jääks mälestus minu vanaemast, tema käekirjast ja tema elujõust, mis kandub üle minulegi.

Minna Sahver on loodud just vanaema mälestuseks! Mälestuseks tema tohutu suurest aiamaast ja lõunapoolses majaküljes olevast sahvrist. Vanaemast, kes oli varavalges aiamaal toimetamas, kasvatades marju, puuvilju ja köögivilju. Vanaemast, kes oli hooliv, abivalmis ja alati heatujuline. Talveks valmisid hoidised purkides, mis ilusti läikisid sirgetel riiulitel.

Tänu sellele mälestusele valmivad täna Minna Sahvris just kodumaistest aiasaadustest käsitsi valmistatud marmelaadikommid. Samuti on siis kujundatud "Minna marmelaad" kaubamärk ja pakendid on saanud uue
kujundusega etiketid.

Minna Sahver

Ettevõtte esimestel aastatel toimus marmelaadide valmistamine koduköögis. Tänaseks oleme kolinud suurematesse, avaramatesse ruumidesse Valtu külla. Hetkel toimetame siin kolmekesi Teri keedab, Hege pakendab ja mina, Siret olen perenaise rollis. Ja mu ema on ka alati abiks, nii nõu kui ka jõuga.

Värvaineid me ei kasuta

Kõik sai alguse lapse sünniga ja ajast, mil tuli hakata andma toiduks püreesid. Sealt ka mõte pakuda teistele lastele midagi hääd. Nii valmivadki meie marmelaadid marja-, puu- ja köögiviljapüreedest, mis annavad kommidele värvi. Sest värvaineid me ei kasuta. Sobivad ka allergikutele nosimiseks.

Minna marmelaad

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.