Tamme Talu Ürdiaed - armastusega tehtud maitsvad tooted!

Retsept | Besee

Tamme aiandustalu on silmapaistvalt omanäoline pereettevõte, mis tegeleb maitse-, lõhna- ja ravimtaimede, tšillipipra ning marjade kasvatamise ning väärindamisega omanäolisteks toodeteks.

Tamme talu asub Pärnust 15 km kaugusel.

Nende missiooniks on olla teerajajaks maitse-, lõhna- ja ravimtaimede mitmekülgsete omaduste  ning uudsete maitsekoosluste tutvustamisele Eestis. Tamme talu ürdiaia taimekollektsioonis on kokku üle 500 erineva, maitse-, lõhna- ja ravimtaime ning harva kasvatatava köögivilja.

" Oleme juba üle 10 aasta jaganud oma teadmisi ja kogemusi nii uute ja põnevate maitse-, lõhna- ja ravimtaimede kui ka unustuse hõlma vajunud vähetuntud köögiviljade kasvatamisest  ning kasutamisest ".

" Maist kuni oktoobrini tegeleme lisaks oma toodete jaoks taimede kasvatamisele ka aiaturismiga ja võõrustame erinevast rahvusest aia-, loodus- ning kultuurihuvilisi turismigruppe. Tamme talu ürdiaiast koos kohviku ja talupoega on kujunenud taimesõpradele väike külastuskeskus ".

" Tamme talu tootmispõllul ja kasvuhoonetes kasvatame igal aastal pea 25 erinevat liiki maitse-, vürtsi- ja ravimtaime ning tšillipipart, porrulauku, lisaks vaarikaid ja musti sõstraid. Kõik kasvatatud ürdid ja tšilli kuivatame, marineerime või keedame koos marjade ja köögiviljadega oma talutootmises omanäolisteks toodeteks. Valikus on gurmee- ja vürtsmoosid marjadest ja köögiviljadest, ürdi- ja teesegud, marineeritud tšillid, ürdiõli ning maitsesoolad ".

Tamme talu ürdiaia kaubamärgi all müüdavate toodete jaoks tooraine varumisel on neile väga oluline taimede looduslähedane kasvatusviis ja tervislike, ilma kunstlike värv-ja  lõhnaaineteta valmistatud käsitöötoodete kõrge kvaliteet.

" Tamme talu tootepaleti kujundamisel oleme arvestanud eelkõige eestimaalaste maitse-eelistustega, mida oleme omalt poolt rikastanud põnevate maitsenüanssidega laiast maailmast. Kõik toodete maitsekooslused on sündinud perenaise loominguna ja tuginevad ürtide maitse-ja kasutusotstarbe kohta käivatel põhjalikel teadmistel ".

Tamme talu ürdiaia kaubamärgi alla koondatud maitsvaid ja tervisesõbralikke tooteid leiab kauplustest üle Eesti. Pärast artikli lugemist tekkis paljudel kindlasti soov neid imelisi tooteid proovida. Kas on mõni toode mida väga soovitate?


" Soovitame omalt poolt kõiki tooteid proovida, kuna igale maitsele leiab Tamme talu tootevalikust midagi sobivat ".

Kust saab tooteid osta?

" Tooteid saab osta Tamme talu e-poest, maist kuni oktoobrini talust kohapealt, Selveri gurmee osakondadest, Tallinna ja Tartu kaubamajast, suurematest COOP kauplustest, Pärnu Keskuse, Tartu Lõunakeskuse ja Väike-Järve taluturult ning paljudest kauplustest üle Eesti ".

Särtsusool 85g

Särtsusool sobib kõikide soolaste toitude maitsestamiseks. Sobib hästi praemuna ja punase kala maitsestamiseks. Parajalt tuline!  Mine e-poodi

Ürdiaia chutney 150g

Ürdiaia chutney on mahedamaitseline lisand linnu-ja sealiharoogadele ning praevorstidele.   
Mine e-poodi

Jõhvikamoos tüümianiga 150g

Sobib soolaste ja magusate roogade lisandiks. Väga maitsev liha või tugevama maitsega juustuga näiteks kitsejuustuga.

Puraviku ürdisool 85g

Puraviku ürdisool muudab erinevad soolased road ülimalt maitsvaks. Ürdisoolale annab hõrgu puraviku meki naturaalne külmkuivatatud puraviku jahu.
Mine e-poodi

Ürdisool salatile 85g

Ürdisool salatile sobib salatite (eriti toorsalatite), kastmete, aedvilja- ja liharoogade maitsestamiseks.
Mine e-poodi

Vaarikamoos piparmündiga 150g

Vaarikamoos piparmündiga sobib jäätise, šokolaadi- ja kohupiimamagustoitude, pannkookide ning röstsaiaga.

 Tekst/kujundus: Tamme Talu Ürdiaed | Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Tamme Talu Ürdiaed
Fotode autor: Ann Kristiin Entson

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.