Retsept | Rabarberimahl
Rabarber on üks paljude lemmiktaimi aias. See ilmub nagu võluväel varakevadel ja maitseb kui imeline suvi täis täiuslikku roosat tooni.
Koostisosad
rabarberit
vett
suhkrut
Valmistamine
Sega suures potis kõrgel kuumusel kokku vesi ja tükeldatud rabarber. Kuumuta segu keema. Seejärel keera kuumus madalaks, pane potile kaas peale ja lase segul 15 minutit podiseda. Vali keskmise suurusega kauss kurnamiseks ja kurnake segu ettevaatlikult. Suru lusikaseljaga õrnalt peale rabarberitükke, et eemaldada võimalikult palju vedelikku.
rabarberit
vett
suhkrut
Valmistamine
Sega suures potis kõrgel kuumusel kokku vesi ja tükeldatud rabarber. Kuumuta segu keema. Seejärel keera kuumus madalaks, pane potile kaas peale ja lase segul 15 minutit podiseda. Vali keskmise suurusega kauss kurnamiseks ja kurnake segu ettevaatlikult. Suru lusikaseljaga õrnalt peale rabarberitükke, et eemaldada võimalikult palju vedelikku.
Kui mahl on veel soe, lisage suhkrut, kuni see on lahustunud. Seejärel laske mahlal umbes 20 minutit toatemperatuuril jahtuda. Valage mahl suletavasse anumasse. Jahuta külmikus vähemalt mitu tundi, seejärel serveeri jääga. Võid juua otse või kombineerida alkoholi, sidrunimahla või gaseeritud veega, lisades maitse järgi rohkem suhkrut.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: /northwildkitchen.com
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa