Skip to main content

Retsept | Klassikaline Mac and Cheese

Klassikaline Mac and Cheese

Koostis:

250 g makarone (nt penne või sarvekesed)
2 sl võid
2 sl nisujahu
500 ml piima
200 g riivitud juustu (nt cheddar)
50 g parmesani (soovi korral)
1 tl sinepit (valikuline)
Soola ja musta pipart maitse järgi

Valmistamine:

Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente ja kurna. Sulata potis või, lisa jahu ning kuumuta segades 1–2 minutit. Vala juurde piim ja sega pidevalt, kuni kaste muutub paksuks. Lisa riivitud juust ja sega, kuni see sulab. Maitsesta soola, pipra ja sinepiga, kui soovid. Sega kaste keedetud makaronidega ning serveeri kohe või küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit, kuni roog on kuldpruun. Krõbedama tulemuse saamiseks raputa peale riivitud juustu ja paneerimisjahu segu enne ahjus küpsetamist.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa