Retsept | Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga
Koostis
300 g Talleggi Fitness kanafilee hakkliha
1 muna
0,5 küüslauguküünt
1 porgand
1 sl kaera- või riisijahu
1 sl hakitud peterselli
0,5 tl soola
õli
musta pipart
Köögiviljatamp:
300 g bataati
150 g lillkapsast
1 dl mandlipiima
0,5 küüslauguküünt
näpuotsaga cayenne’i pipart
soola, hakitud murulauku või peterselli
300 g Talleggi Fitness kanafilee hakkliha
1 muna
0,5 küüslauguküünt
1 porgand
1 sl kaera- või riisijahu
1 sl hakitud peterselli
0,5 tl soola
õli
musta pipart
Köögiviljatamp:
300 g bataati
150 g lillkapsast
1 dl mandlipiima
0,5 küüslauguküünt
näpuotsaga cayenne’i pipart
soola, hakitud murulauku või peterselli
Valmistamine
Koori porgand ja riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku. Vormi märgade käte abil saadud massist u 6 kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt 2 minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca 6 minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata. Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme. Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 10 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmem püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne`i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.
Koori porgand ja riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku. Vormi märgade käte abil saadud massist u 6 kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt 2 minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca 6 minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata. Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme. Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 10 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmem püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne`i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto:
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa