Jätkusuutlik kodumaine sisustusbränd WOH

Jätkusuutlik kodumaine sisustusbränd WOH

Scandinavian Home uuris kodumaise brändi WOH asutajalt Margot Vaaderpassilt ettevõtmise sünniloo, disainikeele ning tegemiste kohta. 

Milliste sõnadega tutvustaksite ise WOH disaini?

WOH’i toodete disainis on tasakaal funktsionaalsuse, puhta põhjamaise disainikeele ja jätkusuutlikkuse vahel. WOH tumbat iseloomustab praktilisus ning minimalistlik esteetika. Seda saab kasutada pisikese laua, tooli või öökapina ja samal ajal ka panipaigana. Tumbat katab tamme spooniga puidust kaas, mis on saadaval eri toonides, et sobituda eriilmeliste interjööridega.

Tumba korv, nii nagu ka WOH riidepuude seeria on valmistatud pehmest, taaskasutatud plastkiust koosnevast vildist. Tulemuseks on pehme välimusega, kuid vastupidav ja õrnalt kare pind. Riidepuude puhul hoiab see pind rõivad turvaliselt paigal ja väldib välja venimist. Riidepuude seeria eesmärgiks on edendada ideed ja mõtteviisi kodusest garderoobi eest hoolitsemisest, et rõivad püsiksid kaunitena ning võiksid kesta kauem. Samal ajal pakub riidepuu võimaluse lisada koju, kontorisse või ka poepinnale põhjamaiselt karge ja ilusa disainelemendi.

Kust tuli idee antud disaintooteid valmistada?

WOHi kõik tooted on sündinud isiklikust vajadusest, kuid teostuse taga on olnud mitmeid nõuandjaid ning toetajaid. Olen erialalt moedisainer, katsetamine sisustuse ja tootedisainiga sai alguse kui mõtisklesin riidepuude funktsionaalsuse üle üht oma moealast koolitööd esitledes.

Mind pani muretsema, et rõivad, eriti kudumid, kippusid rippudes õlast välja venima, kerged pluusid ja raskemad jakid libisesid tihtipeale riidepuudelt maha. Mõni aeg hiljem tekkis konkreetne mõte luua ilus ja praktiline riidepuu, mis võimaldaks rõivaid kaunitena säilitada aga vajadusel ka esteetiliselt presenteerida. Usun, et just tänu sellele, et olen erialalt moedisainer, juhtus nii, et esimeseks disainitud sisustustooteks sai WOH’i riidepuu. Sellest saigi WOH alguse, sest lisaks moealasele loomele tekkis väljund ka sisustuse vallas. Ka tumba sündis tegelikult isiklikust vajadusest praktilise ja esteetilise panipaiga järele. Riidepuu turule toomiseks sai loodud bränd ja osaks saanud soe vastuvõtt Eesti disainimaastikul innustas ka seda ideed sama nime alt pakkuma tootena.

WOH tumbad | saab kasutada tabureti, ottomani või väikese lauana

Kas ettevõtte nimega seostub ka mõni lugu?

WOH nimi on inspiratsiooni saanud põhilisest materjalist millega töötame- taaskasutatud plastpudelitest valmistatud kiust koosnevast vildist. See on hea vastupidavusega tööstuslik materjal, kuid näeb välja pehme ja soe. Kuna pakume kodusisutus tooteid tekkis idee seostada nimi kodusoojusega- inglise keeles "Warmth Of Home" ehk "WOH".

Mis annab teile inspiratsiooni toodete tegemiseks?

Elu meie ümber, põnevad materjalid ning klientide positiivne tagasiside.

Millises seisus on Teie arvates Eesti disain, kas Eesti inimene eelistab eestimaist?

Küllap eelistatakse kodumaist disaini nii meil kui mujal võrdväärsete toodete puhul. Meil on küll palju Eesti disaini austajaid ning edendajaid, kuid usun, et suures plaanis eelistatakse tooteid, mis sobituvad elustiiliga, rahuldavad vajadusi ning täidavad unistusi. Eesti disain on alles kujunemas- võiks öelda, et see on väike aga tubli. Meil on palju häid ideid ja disainereid, kuid üleüldiselt võiks näha rohkem koostööd disainerite ja tööstuse vahel. Nii võiks maailma jõuda palju rohkem meie tooteid.

Jätkusuutlik kodumaine sisustusbränd WOH

Kust saab teie tooteid endale soetada?

Kõige laiem valik WOH tooteid on saadaval meie kodulehel asuvast veebipoest www.woh.ee/shop. Kokkuleppel saab neid vaatama ning soetama tulla ka meie stuudiosse Põhjala tehases, Marati 5 Tallinn. WOH tooted on igapäevaselt saadaval ka näiteks Tallinna Kaubamaja kodumaailmas; Eesti Disaini Maja esinduspoes Solaris keskuses ning Tallinn Design House’is Rotermann kvartalis.

WOH riidepuud | Taaskasutatud plastist libisematud vildist riidepuud

Jätkusuutlik kodumaine sisustusbränd WOH

  

   

Tekst/kujundus: woh.ee | Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: woh.ee

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.