Maakodu interjööriga korter

Maakodu interjööriga korter
67-ruudune maakodu interjööriga korter 1919. aastast pärit majas, kus korteri esikusse sisse astudes jääb mulje, et oled sattunud maale, mille sisekujundus on sobilik, arvestades maja vanust.

Antud korteri märksõnadeks on: taaskasutus, vintage ja valge värvitoon, mida leiab igast ruumist. Nii esiku puitseinad kui põrand värvitud valgeks. Esikus säilinud osaliselt siseehitatud originaalkapp, millele lastud eritellimusel uuesti teha nii kapiuksed kui sahtel, mis jäetud naturaalset puidu tooni. Ülejäänud kapi pinnad värvitud valgeks. Naturaalset puidutooni toodud esikusse ka läbi üksikute puitdetailide (pildiraamid, avatud riiul, nagi). Samuti on esiku põrandale valitud liivakarva tooni vaip, et värvigammad omavahel harmoneeruks.

Korteri köök kujundatud klassikalises skandinaavia stiilis. Puitpõrand ja puitseinad värvitud valgeks. Köögimööbel lastud teha eritellimusel, et see ühilduks köögi seina ja punastest tellistest korstna osaga, mis pakub nii silmailu kui sooja. Mööblitoon valitud valge, töötasapind marmorist (carrera marmor). Köögi töötagaseina pind kaetud valgete, ruudukujuliste, keraamiliste plaatidega.  Mööbliosas valitud kööki veel väike, valge klapiga laud koos kahe, musta tooni Nordal BISTRO söögitooliga. Veidi rohelust toodud kööki, köögimööblile asetatud köögiviljade, maitsetaimede ja lillede läbi vaasis.

Köögi nurga taha jääb väike panipaik avatud riiulitega, kus eelnevalt oli olnud sahver. Üks seinaosa panipaiga kõrval tapeeditud kauni mustrilise tapeediga, mille seina paigaldatud samasugune heledast puidust nagi nagu esikus. Nagisse pandud nii rippu kui toetuma erinevad köögis vajaminevad esemed, mis täiustavad tapeeditud seina.

Köögist koridori tagasi minnes viib esikust järgmise ukse tagant elutuppa. Elutoa osa jagatud kaheks tsooniks. Tapeeditud elutoa osas on söögitoa osa (tapeet- William Morris), kus tänapäevaliku, modernnse laua taha sobitatud antiiksed toolid, mis tapeedimustris leiduva tooniga hästi kokku sobituvad. Söögilaua heleda tooni juurde, sobitatud tapeeditud seinale, heledast puidust seinakapp. Elutoa põrandat katab originaalne puitpõrand, mis värvitud valgeks. Söögilaua põrandale valitud tapeedimustri toonidest lähtudes kaunis põrandavaip, mis söögitoa osas erinevate mööblidetailidega loob ühtse terviku. Söögitoast viivad kahele poole avatavad uksed pisikesele rõdule, kus mõnus suviti kohvi nautides linnamelu jälgida.

Söögitoast jääb vaade elutoa puhkeosale, kus valgete seinte ja põranda juurde lisanduvad must ja roheline värvigamma läbi mööbli ja tekstiili.

Elutoa laes hõbedast tooni metallkirstu kohal (mis täidab efektset diivanilaua kohust), efektne Normann Kopenhaagen laelamp Bau. Rohelise diivani tagaseina kaunistab vana puidust vilja sõel/kuivati, mis on suurepäraseks disainelemendiks antud interjööri. Diivani kõrval pudelihoidja koos vana suure pudeliga, mille sees üksikud keerdus oksad. Kogu värvigamma suurepäraselt läbi mängitud ja sobib hästi.

Valge, puhas valge. Antud magamistoast leiab eest sisseehitatud riidekapid, mis värvitud nii seinte kui põrandaga ühte tooni, valgeks. Kauni efekti lisab magamistuppa astudes uus naturaalses toonis puituks, mille käekirja leidub ka teistes ruumides. Magamistoast leiab peale valge värvi ka üksikuid värvilaike, must, pruun ja roheline, mille toone samuti leiab teistest tubadest.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.