Kaunis ja hubane, maitsekas kodu

Kaunis ja hubane, maitsekas kodu

Kõige võluvamaks ruumiks on siin korteris kohe kindlasti köök, kus suures avaras ruumis toimub nii toidu valmistamine kui selle nautimine nii perekesksis kui sõpradega.

Kogu köögimööbel paigutatud L- kujuliselt koos köögitehnikaga (pliit- Bertazzoni Heritage), ruumi sisenemisel, paremale poole, kuhu jääb ka ainus köögi aken. Kööki sisenedes jääb vasakule nurka vana kahhelahi, mis pakub nii kodusoojust kui silmailu.

Kuna tegemist on päris suure köögiga on köögimööbli osas pandud rõhk alumistele köögikappidele (rohkete panipaikadega), et asju oleks mugavam kätte saada, peale ühe kõrgema kapiosa, mille uste taha jäävad kaks külmikut. Kraanikausi kapp planeeritud otse köögi ainsa akna alla, et päevavalguses oleks  mugav toimetada. Kraanikausi kohale paigaldatud koos kahe riiulikanduriga kaks rippvalgustit (LUSSOLE LSP-9600). 

Köögimööbel lastud valmistada kohalikul Rootsi köögimeistril, (Taras Hallgren & Son) rohelises toonis, töötasapinnaks valitud halli tooni kvartskivimist töötasapind.

Köögi keskmeks on suur massiivne, täispuidust söögilaud, mis sobitub ideaalselt kokku klassikalises skandinaavia stiilis köögimööbliga. Laua ümber tumepruunid, erineva disainiga puidust toolid, mis koos lauaga loovad ruumi, nii hubasust kui maakodu hõngu. Lauda täiustavad mitmed küünlajalad koos valgete küünaldega ja vana õlilamp.

Söögilaua kohale paigutatud efektne Ay Illuminate puuvillakattega Z1 lamp. Köögi põrandat nagu ka kogu ülejäänud korteri põrandat, kaunistab maja algusajast pärinev algne laudpõrand, mis korrastatud ja jäetud oma naturaalset heledat tooni, millel hetkel täiustab köögipõrandat, kohev Maroko vaip.

Massiivse laua kõrval, seina ääres on kasvamas, kaunis, suur oliivipuu, mis sobib antud kööki suurepäraselt täiustama.

Köögist edasi minnes jääb avatud ukse taha eraldi vannitoaga, minimalistlik magamistuba, kus ühe akna kõrval olev väike seinaosa, jäetud originaalse, telliskivist seinaga. Magamistoa seinad värvitud Farrow & Ball seinavärviga rohekas-hallikat tooni, mis kombineeritud loodusest näpatud mahedate, heledamate värvilaikudega, läbi tekstiili ja üksikute sisustusdetailide. Voodi peatsis, seinal kahe suunatava kupliga musta tooni House Doctor (Club Double )valgusti on kenaks värvi aksendiks teiste heledate toonide kõrval ruumis. Tuppa sisenedes on vasakule seinaosale ehitatud maast laeni riidekapp, kus on palju hoiustamisruumi nii riietele kui voodipesule.

Magamistoa vannituba, minimalistlik, plaaditud kuusnurksete, valgete keraamiliste plaatidega.

Antud magamistuppa saab siseneda nii esikust kui kahele poole avatavate uste kaudu elutoast. Magamitoa seintele valitud beežikas toon (Little Greene), mis ideaalselt sobitub puitpõrandaga kokku. Beežikat tooni kombineeritud kokku nii halli kui mustaga läbi tekstiili ja sisustusdetailide. Magamistoa laes rippumas PR HOME laelamp Dalia.

Suur avar elutuba koos suurte akendega, kõrgete põrandaliistudega, peegelvõlvidega ja lae rosetiga moodustavad toa ilusa raamistiku ja muudavad sajandivahetuse tunde siin ruumis eriti märgatavaks. Tuppa saab siseneda nii esikust kui kahele poole avatavate uste kaudu magamistoast. Elutoa seinad värvitud magamistoaga ühes toonis, beežikas toonis (Little Greene). Juurde kombineeritud erinevaid pruunikaid toone läbi tekstiili ja mööbli. Värvi lisab ruumi diivani kõrval potis kasvav fiikuse puu, mis on kauniks värvi aksendiks ruumi täiustamiseks. Ruumi sisustatud väga minimalistlikult, väheste detailidega. Väga hästi kombineeritud diivan, koos dekoratiivpatjade, vaiba, diivanilaua, seinamaali ja valgustiga.  Laes stiilne Ed. Petite Friture Vertigo lamp, mis on äärmiselt kerge. Kui lamp aga pimedal ajal sisse lülitada, lisab see ümbritsevatele seintele kauneid graafilisi varjundeid.

Välisuksest  sisenedes ootab ees, suur, avatud, valgusküllane esik, millel on kõrged laed ja kaunis keraamilise põrandaplaadiga põrand (Winckelmans põrandaplaat). Eraldi ukse taga asub riiete riputamiseks sisseehitatud riidekapp, kuhu käivad nii välisriided kui jalatsid. Esikus asub ka eraldi ukse taga vannituba koos wc-ga.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.