Maakodu interjööriga perekorter

Maakodu interjööriga perekorter
Esmapilgul võib skandinaavia sisekujundus tunduda vägagi lihtne, kuid kõikide detailide omavahel sobitamine võib muutuda päris keerukaks. Selle korteri renoveerimisel on suudetud luua midagi väga ainulaadset. Antud korteri üldilme viiks mõtted hoopis maakodule, kuid tegemist on siiski korteriga.

Korteri köögist leiab eest täiuslikult renoveeritud köögi, mis inspireeritud Lõuna-Prantsusmaast. Köögimööbel on spetsiaalselt projekteeritud ja ehitatud Rootsi firma Taras Hallgren & Son AB poolt. Ideeks oli luua kööki läbimõeldud lahendustega, efektne, Prantsuse köök, mis kiirgaks endas hubast ja kodusooja tunnet.

Korteril elutuba on ühenduses väikse söögitoa osaga, neid eraldab väike seinaosa koos puukütte ahjuga. Elutoa seinu katab hallikas toon, mille juurde lisatud oskuslikult nii mööblidetaile kui tekstiili, mis omavahel loovad hubase terviku. Väikse söögitoa vastas puittrepp, mille alla projekteeritud koristustarvete kapp.

Alumisele korrusele jääb ka üks magamistuba, mille koridor on ühenduses elutoa ja söögitoa osaga. Antud magamistoas säilitatud veidi vanaaja hõngu kauni tapeedimustri valikul (Rootsi bränd Sandberg tapeet- WILMA LIGHT GREY ), mis lisab magamistoa ilmele juurde elegantset ja luksusliku ilmet.

Lisaks on säilinud on vanad rohekat tooni uksed, mis antud tapeedimustri valiku ja ülejäänud mööblidetailidega loovad ühtse terviku. Magamistuppa on mahutatud maast laeni klaasitud ustega kapp, mis ühildub magamistoast väljumisel rohelises toonis ustega. Kapp on lastud teha eritellimusel. Klaasi taha paigaldatud kiilimustriga kardinad, mis lisavad kapile efektse ilme- nii saab kõik mittenähtavad esemed kappi peitu panna, ima, et neid läbi klaasi oleks näha.

Nii nagu kapiosa on lastud eritellimusel teha on lastud teha ka voodi, mis on ühendatud maast laeni kapiga. Kapi kõrval olevat seina täiustavad kolm erinevas suuruses peeglit. Nende kasutus magamistoas on omane skandinaavia stiilile, kus paigutatakse peegleid nii magamistuppa kui elutuppa.

Teisele korrusele jäävad kaks skandinaavia stiili lastetuba ja väike tööruum, mis asub koridoris koos pisikese raamatukoguga. Üks lastetuba on nutikalt lahendatud raamatukapi taha. Ukse külge ehitatud väike raamatukapi osa.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: htentrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.