Kaunite värvigammadega, hubane kodu

Kaunite värvigammadega, hubane kodu

Fotosid vaadates ei oskaks algul aimatagi, et tegemist on korteriga, sest mulje jääb, et tegu on maja või ridaelamuga. Antud korter on päris suur, lausa 6-toaline. 

Kõige suurem ruum asub esimesel korrusel ja selleks on sotsiaalne ala, elutuba koos avatud köögi planeeringuga. Elutoa osas, katab seinu imekaunis tapeet (Scarlett Floral from The Martinique Collection by Wallquest). Korteri mõlemal korrusel on mitmed suured aknad, mis lasevad ruumidesse rohkelt naturaalset päevavalgust. Ruumi paigutuses on kasutatud nii vanu kui uusi mööblidetaile, mis omavahel efektselt ühendatud. Akna alla paigutatud kahele inimesele mõeldud antiikse välimusega diivan, mille vastas, samas käekirjas kaks tugitooli, nende kõrval, seina vastas modernne 3-kohaline diivan, millel mitmed dekoratiivpadjad ja pleed, loovad õdusa puhkenurga.

Mööblidetaile aitab ühendada, puitpõrandat kaunistav, heledas toonis villane vaip ja kõrgem, tumeda jalaga kohvilaud, mille peal vaas koos lilledega (samas tumedas toonis nagu lauajalg) ja klaasiga küünlad. Kolmekohalise helehalli diivani vasakul küljel puitnikerdustega, antiikse välimusega abilaud, millel dekoratiivne kuju koos raamatutega, nende kohal, laest rippumas efektne laelamp. Diivani paremal küljel, antiikse välimusega põrandavalgusti (20-sajandi esimene pool). Toa keskel laes modernne laelamp.

Nii esimese kui teise korruse põrandaid katab, kaunis heleda viimistlusega puitpõrand (valge peits), mis seob hästi erinevaid värvilaike nii seintel kui sisustuses.

Köögi osas klassikaline skandinaavia stiilis, lihtne, valge mööbel (IKEA), millel musta värvi metallist käepidemed. Töötasapinnaks lastud teha, musta tooni kõrgsurvelaminaadist töötasapind, mis kombineeritud siniste keraamiliste plaatidega, mille toone pehmendab valge köögimööbel. Köögi osas otse akna alla paigutatud kaheksa kohaline söögilaud, mille ümber erinevad, antiiksed, pruuni peitsiga, puidust toolid. Laud kaetud heleda linase laudlinaga, millel peal kaunis keraamiline vaas koos lilledega, keraamiline puuvilja vaagen, küünlajalad ja kokaraamatud. Laua kohal pruunika suitsuklaasiga kaks rippvalgustit.

Avar esik, kustkaudu, läbi minnes, saab erinevatesse alumise korruse tubadesse.

Alumise korruse hubane magamistuba.

Suur trepp viib üles, korteri teisele korrusele, katusekorrusele, mis on laste pärusmaa. Seal on avar puhkenurk, kaks lastetuba ja wc. Lisaks leiab antud korruselt, kahe klaasitud ukse tagant väikse, hubase rõdu. Kogu ülemise korruse põrandad kaetud valgeks peitsitud puitpõrandaga. Seinad värvitud valge tooniga, välja arvatud puhkenurga üks sein, mida katab rohelise/valge triibuga tapeet (Falsterbo). Puhkenurga kõrval asub wc, mille põrandat katab mosaiik, seina aga mustriline tapeet (Nyans, Sofia).

Mõlemas lastetoas kaldega laed, mis koos seintega värvitud valget värvi, et ruumide üldmuljet värvi abil suuremana lasta tunda. Lastetubadest leiab nii uue kui vana miksimist läbi mööblidetailide ja üksikute esemete. Värvi toodud sisse mõlemas toas läbi tekstiili, mööbli ja dekoratiivesemete. Üldmulje tubadest on puhas, kutsuv ja kaunis.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Fotograaf Anders Bergstedt , entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.