Minimalistliku disainiga, valgusküllane korter

Aastal 1912 ehitatud majas asuv korter loob äärmiselt meeldiva ja rahuliku õhkkonna, mis sobib suurepäraselt neile, kes hindavad ruumikust ja valgusküllasust. See kodu on eriline oma avarate ruumide, kõrgete lagede ja suurte, võimsate akendega, mis võimaldavad loomulikul valgusel vabalt voolata ja ruumid erksaks muuta. Suursuguse arhitektuuriga hoone on säilitanud oma ajaloolise elegantsi, mis väljendub nii korteri planeeringus kui ka igas detailis, pakkudes kaasaegset elu mugavust ajatu ilu raamistuses.

Elutuba on korteri keskne ruum, mille suurus ja avarus loovad õhulise tunde. Kamin, mille ajalugu ulatub maja ehitamise aega, lisab erilise atmosfääri, pakkudes võimaluse nautida hubaseid õhtuid elava tule valguses ja soojuses. Ruumis domineeriv hele värvipalett mõjub rahustavalt, andes valgele interjöörile kerguse, mida täiendab heledaks lihvitud ja taastatud vana puitpõrand. Tekstiilid, mööbel ja sisekujundusdetailid toovad sisse värve ja kontraste, mis lisavad elutoale iseloomu. Põrandal asuvad kaks Prantsuse madratspatja pakuvad mugavat puhkekohta ning nende mitmekülgne kasutusvõimalus võimaldab neid paigutada diivanvoodile, pinkidele või igale poole, kus on soov luua pehme ja kutsuv istumiskoht.

Korteri suurte ja avarate akende ning kõrgete lagedega toad peegeldavad hoone väärikat vanust ja ajaloolist ilu. Elutoas ja köögis asuvatel rõdudel saab nautida nii värsket õhku kui ka päikesevalgust. Kahele poole avanevad klaasitud uksed juhatavad väljapoole, kus on kujundatud hubased nurgakesed istumiseks ning rohelised taimed loovad harmoonilise keskkonna. Rõdud pakuvad võimalust nautida privaatsust ja rahu, olles samal ajal osa linnaruumist.

Magamistuba, kuigi lihtsa ja tagasihoidliku kujundusega, mõjub tänu oma avarusele luksuslikult. Mööblit on kasutatud mõõdukalt, et jätta piisavalt ruumi vaba liikumise jaoks. See tagab, et magamistoas saab liikuda takistusteta, ning isegi voodist tõustes ei ole vajadust kitsastes oludes manööverdada. Voodi ümber on piisavalt ruumi, mis muudab ruumi funktsionaalseks ja mugavaks. Valgeks värvitud sisseehitatud kapp pakub rohkelt panipaiku nii riietele kui voodipesule, hoides magamistoa korras ja minimalistlikuna. Sisekujundus on läbi mõeldud nii, et ruum jääb õhuline ja avar, pakkudes võimalust puhata ning lõõgastuda rahulikus ja esteetiliselt meeldivas keskkonnas.

Kogu korteri atmosfäär on maitsekalt kooskõlastatud, tuues esile vana maja iseloomu ja ajaloohõngu, samas pakkudes kaasaegseid mugavusi, mis teevad sellest kodust ahvatleva ja ainulaadse paiga elamiseks.

Korterisse sisse tulemisel jääb koheselt vasakule poole maitsekalt sisustatud köök, kus pilgu saab esmalt tumehallis toonis modernne köögimööbel, millel marmorist töötasapind. Kööki mahutatud vana lahtikäiv puidust laud, mille taga 4 Nordal tooli. Köögist avaneb vaade ka otse rõdule, kus mugav hommikukohvi nautida.

Korterisse sisse tulemisel jääb paremale riiete hoiustamine. Välisjalatsitele eraldi koht String riiulil, välisriided aga saab panna rippu nagisse. WC ja vannituba väga lihtsad, minimalistliku käekirjaga, mis põhjamaisetes kodudes väga levinud.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, Fotograaf: Anders Bergstedt

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.