Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu

Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu
Tallinnas, vaikses Pärnaõue elamurajoonis, Haaberstis asub kaunis musta, valge ja oliivrohelise koloriidiga, inspireeriv põhjamaine kodu, kus korterisse sisenedes tervitab avar, kolme valgeks värvitud seina ja oliivrohelise aktsentseinaga esikuosa, mille toon läbib ka elutuba-läbi dekoratiivpatjade, vannituba- läbi rätikute kui ka lastetoa ja magamistoa ühte seina.

Koridorist edasi minnes, ripuvad seintel põhjamaises käekirjas, Stockholmi ja Tallinna postrid, mis juhatavad sujuvalt edasi avatud elutuppa, mis on ühenduses köögiga, kus paistavad silma hallid maani kardinad. Kui köök on kodu süda, siis elutuba on kindlasti selle hing ning selles kodus voolavad nad kokku nagu peab, luues kauni hubase õhkkonna. Nii elutoas kui köögis valge seinavärv jätkub koos valgeks võõbatud originaalse parkettpõrandaga, mis värvitud üle kogu korteri julgelt valgeks, mida põhjamaa kodudes tehtud juba aastaid.

Köögiosas lastud teha eritellimusel helehalli tooni minimalistlik, laeni köögimööbel, mille töötasapinna seinale kombineeritud käsitööna valminud, valged keraamilised seinaplaadid. Köögitehnika, valamu ja segisti läbivaks jooneks on kroomitud pind, mis sulandub hästi kokku helehalli köögimööbliga. Köögi juurde mahutatud ka suur lahtikäiv, musta tooni  puitlaud, mille ümber musta tooni söögitoolid loovad kena kontrasti kõige valgega.

Elutoa  puhkeosas on teleri tagaseina loodud mustast puidust efektne, maast laeni aksentsein, mis lisab ruumi iseloomu. Aksentseina vastasseina, helehalli diivani kohale lastud teha eritellimusel klaasitud, ruudumustris aken, et pikendada elutuba ja tuua ruumi rohkem valgust.
Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu

Selline klaasist akna lahendus on mitmeid aastaid võitnud põhjamaa inimeste südameid ja aina enam ka eestlaste südameid, sest antud lahendusega, saab eraldada ka väikseimaid tubasid, ilma et järgmine ruum peaks jääma pimedaks. Nii elutoa kui köögiosas aitavad õdust keskkonda luua veel mitmed rohelised taimed ja lilled.

Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu

Klaasitud akende taha jääb ruum, mida kasutatakse kodukontorina. Kodukontori mustade raamidega prantsuse uksed avanevad esikust kahele poole ja ühilduvad elutoa ja kodukontorit eraldava ruudumustris aknaga. Sellist kahele poole avatud uste paigutus uutes korterelamutes kohtab väga harva. Pigem jäävad need uksed vanadesse 19. sajandi lõpus ehitatud hoonetesse, mis ka tänapäeval väga hinnas. Siia korterisse on nad aga justkui loodud ja ühitavad hästi kogu ülejäänud interjööri ja sisustusega, tuues sisse elegantset nooti.

Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu

Lastetoas domineerib teiste valgete seinte kõrval, oliiviroheline aksentsein, koos avatud riiulitega, kuhu paigutatud nii raamatud kui erinevad sisustusdetailid, millest silma jäävad- roheline kaktuslamp, valguskast ja must pealuu. Sinepikollane koeraase ning värviline vaip tulevad valgel põrandal eriti hästi esile koos suure sisseehitatud musta riidekapiga.

Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu
Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu

Must-valge-rohelisse värvigammaga magamistuppa lisavad särtsu kuldsed lambid, lilled vaasis ja pilkupüüdev hanesulgedest laevalgusti. Seinadel jäävad silma minimalistlikud koduomanikke käe all valminud kunstitööd, mis kannavad endas edasi kodu põhjamaist, minimalistlikku käekirja.

Inspireeriv, põhjamaine Eesti kodu

See kaunis kodu on hetkel veel endale uut omanikku otsimas. Vaata kuulutust siit: KUULUTUS

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian Home

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.