Imeväike narivoodiga lastetuba

Imeväike narivoodiga lastetuba

Lastele on mängulust üks elukvaliteedi olulisi komponente ja see ei kao kuhugi, kui on olemas head sõbrad ja hea tuju. Isegi kõige pisem lastetuba võib pakkuda lastele ääretut rõõmu ja loovust, kui selle sisekujundus on hästi läbi mõeldud.

Üks lastetoa keskseid elemente on narivoodi, mille disainimisel on arvestatud ruumi optimaalse kasutamisega. Sisseehitatud narivoodi koos redeliga võimaldab lastel hõlpsasti pääseda ülemisele narile, mis on strateegiliselt paigutatud akna sügavasse nišši. See annab lastele võimaluse nautida loomulikku valgust ja vaateid, pakkudes samal ajal privaatsust ja põnevust, mida narivoodi kõrgem asukoht pakub.

Narivoodi alumine osa ei ole ainult magamiseks; selle alla on meisterdatud kaks välja tõmmatavat sahtlit, kus lapsed saavad hoida oma mänguasju ja muud vajalikku. Selline nutikas lahendus aitab hoida ruumi korras ja organiseerituna, võimaldades lastel hõlpsasti oma asjadele ligi pääseda. Kuna väikese ruumi puhul on oluline jätta mulje avarusest, on lastetuba värvitud loomulikult valgeks. Valge värv peegeldab valgust ja muudab ruumi visuaalselt suuremaks ja helgemaks. See loob avara ja puhta keskkonna, kus lapsed saavad vabalt liikuda ja mängida.

Lastetoas on veel üks oluline element - väike kirjutuslaud. Laud on piisavalt suur, et pakkuda lastele ruumi meisterdamiseks, joonistamiseks ja õppimiseks. See on koht, kus lapsed saavad arendada oma loovust ja oskusi, olles samal ajal osa oma hubasest ja turvalisest keskkonnast. Kirjutuslaua kõrval asub kitsas raamaturiiul, kuhu lapsed on paigutanud oma lemmikraamatud. Raamatute olemasolu lastetoas on oluline, sest see soodustab lugemisharjumust ja intellektuaalset arengut. Lisaks pakub raamatute riiul ruumi ka erinevatele dekoratiivsetele elementidele ja mälestusesemetele.

Isegi kõige väiksemad detailid loevad. Lastetoa atmosfääri loovad erinevad aksessuaarid, detailid, postrid ja tekstiilid, mis lisavad ruumile isikupära ja lustlikkust. Need väikesed lisandid teevad ruumi eriliseks ja aitavad lastel tunda end koduselt ning turvaliselt. Kokkuvõttes, isegi pisike lastetuba võib olla täis rõõmu ja mängulusti, kui selle sisekujundus on nutikas ja lapse vajadusi arvestav. Õige mööbli, värvide ja detailidega saab luua keskkonna, kus lapsed saavad nautida oma aega, arendada loovust ja tunda end õnnelikuna. Selline toake on rohkem kui lihtsalt magamisruum – see on koht, kus kasvab ja areneb õnnelik laps.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.