Imeline kodu, kus iga tuba paneb õhkama ja unistama!

Imeline kodu, kus iga tuba paneb õhkama ja unistama!

See kaunis, hästi säilinud fassaadiga maakodu on ehitatud 1892 aastal. Fassaadil on horisontaalsed paneelid, mis on värvitud kollast tooni ning dekoratiivsed puusepatööd ja nikerdused  värvitud valgeks.

Maja eest viivad tuppa kenad topeltuksed ja vanadest kividest sillutatud trepp. Esikust jäävad silma, kena aksentsein koos postrite, konsoollaua ja peegliga, lisaks teisele korrusele viiv mahedas, rohelises toonis, puittrepp. Kaldus laed, katmata puit, laiad põrandaplaadid, kõrged põranda soklid (põrandaliistud), klaasiga uksed ja profileeritud tisleritööd on vaid mõned täiendavad detailid, mis muudavad selle kodu hubaseks ja ainulaadseks.

Esikust paremale jääb kaunis, maalähedases stiilis suur köök, kus jätkuvad mahedates toonides värvid (roheline, pärlmutterroheline, beež, valge). Köögis kombineeritud seinad osaliselt koos seinaplaatide ja tapeediga, luues täiusliku kombinatsiooni maakodu kööki. Köögimööbli osas on jäetud vana köögimööbel, mis mööblivärviga üle värvitud. Köögimööbli töötasapinnad aga lastud uued panna, kus valituks osutus Carrara marmorist töötasapind.

Mööbli juurde on ostetud antud kööki ideaalselt sobituv lai pliit, mis lisab nii efekti kui söögitegemise rõõmu kokkajale. Lisaks on köögis, suur, hubasust lisav, hästi säilinud, ahjuga puupliit, kus eraldi ruumi ka lahtise tule jaoks. Antud köögist ei puudu loomulikult ka sahver, kus mugav erinevaid toitaineid ja toitu säilitada.  Söömist võimaldab antud köök lausa kahes erinevas kauguses söögilaua taga, millest üks suurem, teine väiksem.

Ahjuga puupliidi kõrvalt viib ukseavast edasi elutuppa, kus jätkuvad, beežikad, hallid ja pruunid toonid oma mahedamal viisil hubasuse tekitamiseks. Teie ees on kaunis maakodu elutuba, kus mitu suurt akent ja rõdule viiv uks, aitavad ruumi täita suuremalt osalt loodusliku valgusega. Siit ruumist leiab eest ka maja kõige kaunima kahhelahju.

Rõdule viiva ukse tagant leiab eest aga kauni, hubase istumisnurga, kus võimalik nautida igat aastaaega.

See ruum on antud pere kõige musikaalsematele inimestele, kes saavad rahus oma muusikast rõõmu tunda.

Muusikatoas hubane, hästi säilinud kamin.

Antud majas on eraldi ruum ka õmblustööde jaoks.

Kena aksentsein esikus, koos postrite, konsoollaua ja peegliga.

Teisele korrusele jäävad kogu pererahva erinevad magamistoad ja vannituba. Suures magamistoas on originaalne kahhelahi ja pääs aiapoolsele rõdule.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.