Maagiline maaelu idüll punases Rootsi maamajas

Maagiline maaelu idüll punases Rootsi maamajas

Keset maalilist loodust, otsekui peidetud aare, paikneb võluv ja ajalooline 1850-ndatel ehitatud hoonete kompleks. See kaunis koht ei piirdu ainult peahoonega, vaid sinna kuuluvad veel mitmed samas stiilis abihooned, mis kõik kokku loovad harmoonilise ja koduse õhkkonna. Hoone arhitektuur ja detailid annavad tunnistust ajast, mil see rajati, kuid samas on tänapäevaselt mugav ja hubane.

Tänaseks on see hoonestus saanud endale uue rolli. Selle paiga elanikud räägivad, et tegemist oli kunagi telefonijaamaga, mis on nüüd muudetud hubaseks maakoduks. Maja interjöör on justkui omaette kunstiteos, kus iga ruum pakub unustamatuid elamusi ja visuaalset naudingut. Värvide valik ja sisustuselementide kokkusobivus on imetlusväärsed, luues ühtse terviku, mis kiirgab soojust ja rahu. Peahoonesse sisenemine on omaette kogemus. Esiteks avanevad külalistele kahesed roheliseks värvitud uksed, mis lisavad kohe sisenedes midagi erksat ja elavat. Kui need on läbitud, tervitavad sind valged klaasruutudega uksed, mille läbi pääseb edasi majja. Selline kahekihiline uksesüsteem ei ole lihtsalt praktiline, vaid loob ka esteetiliselt nauditava sissepääsu.

Esikus seistes hakkab vasakule vaadates kohe silma suurepärase planeeringuga köök, mis on tõeline pärl. Köögi sisustus on ääretult võluv, kus vana mööbel on saanud uue elu päiksekollase värvkatte all. See kollane toon lisab ruumile soojust ja elavust, pakkudes samas kontrasti köögi modernsematele elementidele. Töötasapind on puidust ja tumeda peitsiga, mis harmoneerub valgeks värvitud mööbli, uste ja akendega. Pliidi taga olev sein on samuti valgeks võõbatud, lisades ruumi kergust ja puhtust.

Köögipõrand on eriti silmapaistev – seal on valge ja halli tooniga ruudumustriline põrandakate, mis täiustab selle ruumi üldist atmosfääri ja pakub suurepärast lahendust maakodude klassikalistele põrandatele. Elutoast avanevad uksed kahele poole terrassile, mis omakorda viib siseõue. See siseõu on justkui täiuslik oaas, kuhu on rajatud suurem ovaalne terrass. Sellel terrassil saab nautida hingematvaid vaateid ümbritsevale aiale ja kaugemal laiuvatele põldudele. Siin veedetakse sumedaid suveõhtuid pereringis või sõprade seltsis, nautides täielikku privaatsust ja rahu. Terrassi vastas asub väike külalistemaja, mis on ideaalne koht külaliste majutamiseks. Selles majakeses saab pererahvas oma külalisi vastu võtta ja pakkuda neile kõiki mugavusi, mida üks võrratu maakodu võimaldab.

Maakodu juurde kuuluv krunt on muljetavaldav, ulatudes enam kui poole aakrini. See suur ala on tõeline iluaed, kus kasvavad erinevad puud, põõsad ja lilled, luues vaatepildi, mis lummab oma loodusliku iluga. Abimajad, mis asuvad krundil, on sama kaunid ja hästi hooldatud kui peahoone ise, luues koos selle maakodu olemuse – segu ajaloost, loodusest ja kodusest hubasusest. Iga detail selles maakodus, alates arhitektuurist ja värvilahendustest kuni ruumide paigutuseni, räägib oma lugu, pakkudes neile, kes siin viibivad, unustamatuid hetki ja inspireerivat õhkkonda.

Maagiline maaelu idüll punases Rootsi maamajas

Kaunis ruudumustris värvitud põrand.

Maja söögituba, on suur ja avar, rohke valgusega, mis tundub tänu oma suurtele akendele nagu veranda. Värvitoonidest on põhitooniks valge, mida kombineeritud vanaroosa tooniga. Antud ruumi kaunistab uhkelt üks maja toimiv vanaroosas toonis kahhelahi, mis lisab ruumi pimedal ajal hubast atmosfääri.

Maja hubane elutuba, mille kahele poole avatavate klaasitud uste taha jääb veranda. Ka siin toas leiab eest uskumatult ilusa kahhelahju, smaragdrohelises toonis.

Elutoa kaudu jõuab klaasitud verandani, mis on elutoa pikenduseks. Siin saab pererahvas nautida istumist iga ilmaga. 

Heidame pilgu ka maja esikuosale, kust viib trepi kaudu teisele korrusele, kuhu jäävad kolm magamistuba ja wc.

Hubane kahhelahjuga magamistuba, kus ilus puitpõrand ja rohelises toonis puidust seinad, mille sisevoodri laud paigutatud seina nii vertikaalselt kui horisontaalselt.

Väike magamistuba ühele inimesele.

Üks väga väike ruum magamiseks.

Alumise korruse tualett.

Maja kõrval asub vana laut, mis korrastatud hoopis peoruumiks, kus pererahval koos külalistega mõnus lõõgastuda ja pidusid peeta. Antud hoonesse ehitatud sisse baar, elutuba, magamistuba kui saun. Treppi kaudu all asub puuküttega saun. Saunast saab maja taha minna terrassile, kus võimalus end peale sauna maha jahutada.

Sauna eesruum.

Sauna terrassiosa.

Siseõuest pääseb terrassile, kust avaneb vaade kogu aiale.

Külalistemaja armas valvur.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: bosthlm.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.