Imekaunis hingega kodu, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust

Imekaunis hingega kodu, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust

1890 aastal ehitatud maja 65-ruudune korter, kahe toa ja köögiga on vaieldamatult kauneim, ihaldatud, inspireeriv kodu neile, kes jumaldavad sajandivahetuse võlu ja autentsust.

Kodu värvilahenduses otsustati renoveerimisel kasutada rohekat tooni linaõlivärvi ja emulsioonvärvi, mis köögi ja elutoa vahelise ukse väljakraabitud pinnalt välja tuli.  See uks ise on originaalvärvi ja see leiti renoveerimise käigus maja pööningult, mis on eriti tänulik leid antud kodu täiustamiseks. Kogu korteri puitpõrand on originaalne ja on lihvitud laudhaaval, et mitte eemaldada täielikult 130 aastaga puidust põrandapinnale ajaga tekkinud jälgi, mis on tõesti väga imeline.

Siit kodust leiab ka palju kirbuturult leitud leide, mis kõik justkui loodud antud korterisse. Koridorist tulles jääb vasakule koheselt hubane elutuba ja peale seda imekaunis maakodu hõnguga köök, kus osaline klassikalises skandinaavia stiilis köögimööbel kohalikult tegijalt oliivirohelist tooni. Köögimööbli töötasapinnaks valitud 40 mm Carrera marmorist töötasapind, mida täiustab lisaks oliivitooni köögimööblile veel valgete keraamiliste plaatidega töötasapinna tagune sein. Köögimööbli juurde valitud efektne, roostevaba terase ja tumerohelise värvigammaga Bertazzoni pliit. Köögimööblimööbliga ühendatud ka üksik originaalne köögikapp, mis kasutusel valamukapina, millel peal Shaw portselanist valamu. 

Valamu kohal seinas väikse osana marmorist ripsmekaitse ja oliivrohelise tooniga värvitud vooderlaudis,  mille ülal kaunis vintage lilledega tapeet koos portega, mille disain aastat 1920-1940.

Köögiseintele paigaldatud mitmed kirbuturult ja taaskasutusest leitud mööbliesemed ja söögiriistad, mis justkui kirsiks tordil. Samuti sobib ideaalselt kööki vana pruunikat tooni puhvetkapp.

Köögi suure akna alla paigutatud vana talulaud, mille ümber neli, samast käekirjast vana tooli. Köögilaual aitavad hubast meeleolu luua mitmed lauanõud, maitsetaimed ja lilled. Köögist ei puudu ka sahver, kus hoitakse erinevaid toitaineid.

Elutoas on kaks kõrget originaalakent, mis annavad ruumile piisavalt loodusliku valgust päevasel ajal. Toa ilme on igati elegantne ja luksuslik juba ainuüksi lae originaal peegelvõlvide, laeroseti, radiaatorite ja kahhelahjuga. Elutoa seinu katab Boråstapeter "Thistle" sarjast "In Bloom" tapeet, mis seob eriti hästi ühte erinevaid vintage stiilis esemeid ja tänapäevaliku, modernse käekirjaga pehmete patjadega diivanit, mille ees lihtne puidust diivanilaud koos valget tooni puuvillase vaibaga.

Elutoast läbi minnes viib avatud uksest magamistuppa, kus laes samuti originaalsed kaunid peegelvõlvid ja laerosett. Magamistoa seinu katab pruunikat tooni tapeet (disain aastat 1920-1940), mille juures tulevad esile kõrged, valged, põrandaliistud ja valge riidekapp. Maakodu hõngu lisavad antud ruumi pruuni tooni puhvetkapp, kummut, öökapid ja vana talulaud, mille lauapind vahetatud välja marmorplaadi vastu. Lisaks laerosetile kaunistab magamistoa lage kaunis lühter.

Esikuosas on täiendatud oliivirohelise tooniga puitpindasid, mis olid ka eelnevalt sarnast tooni.

Vannitoas püüab pilku punase ja valge tooniga keraamiline plaat, millel lõvikäppadega malmist vann. Vannitoa ukse lahti jätmisel on võimalik näha otse elutuoa kahhelahju. Vannis olles võib seetõttu osa saada kahhelahju praksuvast tulemängust. Vannitoa seinu katab  osaliselt lihtne, valge keraamiline plaat, mida kombineeritud oliivrohelist tooni värvitud voodrilauaga. Kraanikauss pärit 1940ndatest kuid renoveeritud ja täiendatud aastast 1950. Vannitoas hoiab sooja, vana, efektne, malmradiaator.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com, Fotograaf: Henrik Linden, Stiil: greydeco

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.