Saaremaa kaks söögikohta, mida kindlasti soovitame külastada.

Sellest on väga palju aega möödas, millal viimati Saaremaad külastasime. Meenuvad lapsepõlve mälestused, toredast suvest. Selle aja jooksul aga on juurde tulnud palju erinevaid söögikohti, millest esile tooks seekord kolm.

Restoran Castello,  asukoht: Lossi 11, Kuressaare 

Castello on mõnusa atmosfääri ja suurepärase klienditeenindusega restoran, mis asub Kuressaare südames. Vahemeremaade välimusega restorani välisfassaadi ees on kaunite roosade õitega petuuniad, mis ei jäta külmaks ühtegi suvitajat ega kohalikku. Restorani menüüst leiab nii Itaaliapärased road kui kohaliku Saaremaa toitu. Roogasid on võimalik nautida nii väljas, sees kui ka privaatsemalt sisehoovis, samuti saab erinevaid toite ka kaasa tellida.

Pitsamenüüst sai üheks meie lemmikuks Preso dal Mare pizza, kus maitsemeeli ergutasid tomatikaste, juust, tuunikala, krevetid, sinikarbi liha, jalopeno, sibul ja till, mida soovitame kalasõpradel kindlasti ära proovida. Pitsamenüü või pearoa ooteaja vahepeale soovitame kuumal suvepäeval laste lemmikut jahutavat jäätisekokteili tellida. Siia juurde rõhutaks väga klienditeeninduse suurt plussi, väga sooja ja sõbraliku teenindust. Oli väga rõõmustav näha nii sõbraliku ja naeratavat personali, kes tegid restoranis olemise igati meeldivaks.

Kui head ja paremat Castellos söödud, tasub teele kaasa osta väga maitsvaid pitsasid.

Restoran Hafen, asukoht: Tori 4 Kuressaare


Hafen on armas väike Saaremaa restoran, mis asub mere ääres, pisikeses sadamas, kus purjekad ja paadid loovad mõnusa õhkkonna koos restoraniga. Kauni hubase miljööga restoranis valmivad suurepärased hõrgutised, mida lisaplussina saab mereääres nautida. Menüüst leiab nii kohaliku toitu, kui ka midagi eksootilist. Kogu toit, mille seekord menüüst tellisime oli väga maitsev ja igati restorani tasemel. Meie menüü valikus oli seekord eelroaks kala(s)näkk erinevad suupisted koka valikul, kus oli rikkalik kalavalik, mis maitses suurepäraselt. Lisaks võtsime eelroana juurde sekseri erinevate juustude ja suupistetega koka valikul, kuhu lisaks juustule oli lisatud mitmed hõrgud lihatooted. Pearoaks võtsime pardi rinnafilee koorese punaveinikastmega, kuhu juurde valisime värske salati. Part oli võrratult mahlane ja koos värske salatiga ideaalne kombo, mida soovitame väga proovida. Uskuge te ei pettu. Klienditeenidus restoranis kiire ja meeldiv. Ja kui soovite restoranis nautida toitu nädalavahetusel, siis kindlasti soovitab restoran aja ette broneerida, sest kohti ei pruugi lihtsalt õhtuti enam olla.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: ScandinavianHme

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist TRAVEL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.