Retsept | Heeringapasteet

Retsept | Heeringapasteet

Koostis:

400g heeringafileed
 2 muna
80g võid
90g haput õuna (rohelist)
90g grammi sibulat
Valge suhkur 1spl
Söögiäädikas 9% 1spl

Valmistamine:

Alustuseks keeda mune keevas vees täpselt kaheksa minutit, et saavutada ideaalne konsistents, kus munakollane on kindel, kuid mitte liiga kuiv. Kui munad on keedetud, tõsta need kohe külma vette ja lase neil jahtuda. See jahtumisprotsess aitab mitte ainult temperatuuri alandada, vaid muudab ka munade koorimise tunduvalt lihtsamaks. Kui munad on piisavalt jahtunud, alusta nende koorimist, tehes seda ettevaatlikult, et munad jääksid terveks ja nende pind oleks sile ning ühtlane.

Samal ajal, kui munad jahtuvad, võta ette teised vajalikud koostisosad. Võta üks keskmise suurusega sibul ja lõika see peenikesteks tükkideks. Järgnevalt puhasta ja viiluta õun. Õun toob roale värskust ja kerget magusust, mis tasakaalustab ülejäänud komponentide maitseid. Siis võta kätte heeringafilee. See peaks olema kvaliteetne ja hästi puhastatud, et välistada soovimatute luude või liigse soola sattumist lõpptulemusena valmivasse segusse. Lõika heeringafilee väiksemateks tükkideks, mis sobivad hästi segistisse lisamiseks. Nüüd, kui kõik koostisosad on ette valmistatud, asu neid omavahel ühendama. Aseta kooritud munad, hakitud sibul, viilutatud õun ja tükeldatud heeringafilee segistisse. Lisa ka paar supilusikatäit võid, mis annab segule rikkalikkust ja pehmust. Või peaks olema toasoojas, et see seguneks sujuvalt teiste komponentidega.

Järgmiseks lisa väike kogus suhkrut, mis aitab tasakaalustada heeringa soolasust ja rõhutada õuna magusust. Seejärel lisa äädikat. Äädikas toob juurde kerge happelisuse, mis täiustab maitsete harmooniat ja hoiab roa meeldivalt värske. Seadista segisti keskmise kiiruse peale ja lase kõigil koostisosadel omavahel ühtseks massiks muutuda. Peamine eesmärk on saavutada kreemjas ja ühtlane segu, mis meenutab tekstuurilt pasteeti. Segamise käigus jälgi, et kõik koostisosad oleksid korralikult integreeritud ning et ükski komponent ei domineeriks liialt ülejäänute üle.

Kui segu on valmis, tõsta see ettevaatlikult segistist välja ja aseta sobivasse anumasse. Oluline on kasutada nõud, mis säilitavad segu vormi ja aitavad sellel jahtudes õiget konsistentsi hoida. Kui kõik on kaunilt nõusse pandud, kata see ja aseta külmkappi. Lase roal külmkapis jahtuda ja maitsestuda, et maitsed saaksid täielikult areneda ning segu omandaks lõplikult soovitud tekstuuri. Kui oled valmis rooga serveerima, võta see külmkapist välja ja tõsta leivaviiludele. Soovitav on kasutada tumedat leiba, mis lisab kontrasti ning täiendavat maitset. Serveeri rooga koos marineeritud punase sibulaga, mis toob värvi ja kergelt hapuka nüansi, mis täiendab ideaalselt pasteedi kreemjat ja rikkalikku maitset.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: freepik.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.