Retsept | Napoleoni kook

Retsept | Ahjus küpsetatud lõhe

Põhjad:
2 pk külmutatud lehttainast

Kreem
1 l piima
1,5 dl suhkrut
4 sl nisujahu
3 muna
75 g võid
2 tl vaniljesuhkrut

Vahele:
1 dl hapukat moosi

Valmistamine:
Sulata tainas ja rulli õhemaks. Lõika tainast 6 ümmargust põhja (lõikamiseks kasuta nt koogivormi või suurt taldrikut). Küpseta iga põhi ahjus kuldpruuniks. Tainaääred küpseta samuti, neist saad koogi peale puru. Kreemi jaoks sega kausis munad ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa jahu ja 2 dl piima ning klopi kogu mass korralikult segamini. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, keera kuumus maha. Kalla muna-suhkru-jahu-segu  piima sisse. Vispelda kogu aeg ja korralikult!!! Kuumuta segu, aga ära keema lase!!! Võta kreem tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta kreem. Pane kook kokku: koogipõhi, kreemikiht, koogipõhi jne. Ühe kihi vahele määri kreemikigi peale hapukat moosi. Kõige peale määri kreemikiht ja pudista koogipuru.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veebiajakiri Scandinavian HOME