Piesta Kuusikaru talu - Vändra metsas Pärnumaal

Piesta Kuusikaru talu - Vändra metsas Pärnumaal
Piesta Kuusikaru talu asub Kullimaa külas Vändra külje all, teiste (laulu)sõnadega "Vändra metsas Pärnumaal".

Talu osteti mõisalt päriseks 1868. aastal. Praeguse peremehe esivanemate kodu taastamine algas 2014. aastal sooviga luua kaasaegne ja jätkusuutlikult majandav talu.

Üks esimesi ettevõtmisi oli suure maheõunaaia rajamine ning samaaegselt alustati ka esimeste õunatoodete valmistamisega. Esimene katsetootmine tehti sügisel 2015 rendile võetud maheõunaaia saagist. Nüüdseks kuuluvad Piesta Kuusikaru talu sortimenti kaks õunamahlaperekonda (üks üleni mahe ja teine tavalistest Eesti taluõuntest).

Piesta Kuusikaru talu sortimenti kuuluvad järgmised tooted: soojalt joomiseks mõeldud vürtsikas õunajook, õrna mündilisandiga kokteilisiirup, äärmiselt mitmekülgne maitseaine õunastroop, naturaalne õunaäädikas, õunamarmelaad ning igal aastal ka mõned hooajalised tooted.

Teil on mitmed maitsvad tooted, kuidas on sündinud retseptid?

" Retseptid sünnivad üldjuhul päris pika katsetamise tulemusena, aga inspiratsiooni on tulnud väga erinevatest allikatest. Koduse limonaadi tegemiseks sobiliku siirupi „tellis“ meilt üks tore püsiklient, kelle kolmest lapsest kaks olid mahlasõbrad, aga kolmas nõudis kategooriliselt ainult mullijooke ning ema leidis, et vähemalt mullivette segatav maitsesiirup võiks igati naturaalne olla ja küsis, kas me ei võiks midagi niisugust välja pakkuda. Vürtsika õunajoogi loomise idee saime Šveitsi traditsioonilisi jõuluturge külastades, kus hõõgveini alkoholivabaks alternatiiviks oli meie maitse järgi liiga magus ja ülemaitsestatud õunapunš – oma toote puhul võtsime eesmärgiks neid vigu vältida ".


" Õunastroopi tutvustas meile Hollandist pärit pereliige ja kuigi meie tänane toode on sealsest eeskujust mõnevõrra erinev, tunnistab nii mõnigi Eestis paikne hollandlane, et ongi hakanud eelistama meie versiooni. Õunamarmelaad sündis aga seetõttu, et kuigi väga mitmekülgse kasutusega stroop sobib peaaegu iga toidu juurde, ei olnud ta siiski parim paariline tugevamaitselistele juustudele ja pidime selleks otstarbeks alternatiivi leidma. Osade toodete puhul on ka juhtunud, et päriselu on algsest plaanist kaugemale triivinud – nii on algselt juustumoosiks mõeldud õunamarmelaad osutunud suurepäraseks kaaslaseks ka maksapasteedile ja verivorstile; kodulimonaadi segamiseks mõeldud õunasiirup õrna mündiga aga leidnud heakskiitu baarmenidelt erinevate kokteilide komponendina ".

Kas on mõni toode, mida väga soovitate proovida?

" Loomulikult soovitame kõiki oma tooteid, kuid kõige soojemalt (sõna otseses mõttes) Piesta vürtsikat õunajooki. Kõige erilisem meie toodete seas on aga kahtlemata Piesta õunastroop – soovitame maitsta nii grillijuustu kui vaniljejäätisega, samuti soovitame toodet segada salatikastmetesse (näiteks koos oliiviõli ja õunaäädikaga), kasutada grillimarinaadides ja vokiroogades, lisaks soovitame maiustada nii pannkookide kui vahvlitega.... Tegelikult on see loetelu peaaegu lõputu ja igaüks võib leida oma viisi kuidas seda toodet kõige paremal määral, nii ilma kui teiste toodetega kombineerida".

Kust saab teie tooteid osta?

E-poodides pakuvad Piesta tooteid Taluturg, Kaubamaja, Sahvrirotid ja Greenest. Füüsilistes müügikohtades Tallinnas Kaubamaja, Biomarketid, Stockmann, NOP, Väike-Järve Taluturg, Ökosahver ja Rohujuur; Viimsis Biomarket; Tabasalus Hansa Gurmee; Tartus Kaubamaja, Biomarket ja Lõunakeskuse Taluturg; Pärnus Biomarket ja Pärnu Keskuse Taluturg; Viljandis Rohelise Maja Pood ja Kohvik. Ja loomulikult otse talust ostmise võimalus nii kontaktivabalt kohapeal kui ka kulleriga koju või pakiautomaati üle Eesti.

 

Õunamahl

Õunamahl on Piesta õunatoodete algus igas mõttes. Mahl oli üldse esimene Piesta nime kandnud toode ja paljud teised Piesta tooted omakorda saavad alguse õunamahlast.

Õunasiirup õrna mündiga

Piesta õunasiirup õrna mündiga on naturaalne kokteilisiirup, mis sobib erinevate jookide valmistamiseks.

Õunaäädikas

Piesta õunaäädikas on tunnustatud mahetoode. Valmistame õunaäädikat maheõuntest, traditsioonilisel meetodil aeglaselt kääritades.

Tekst:ScandinavianHome www.kuusikaru.eu
Fotod: www.kuusikaru.eu

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.