Retsept | Šašlõkk äädikamarinaadis
Rubriik KOKKAMINE | RETSEPTID

1 kg sea kaelakarbonaadi
2 mugulsibulat
3 küüslauguküünt
2 tl meresoola
purustatud musta pipart
1 tl suhkrut
2 sl 30%-ist äädikat
1 dl vett
õli
Valmistamine:
Lõika sea kaelakarbonaad umbes 3x3 cm suurusteks tükkideks, et liha marineerimisel ja hiljem grillimisel oleks suutäied mõnusalt ampsamiseks parajad. Aseta tükeldatud liha mahutisse või nõusse, mis võimaldab marinaadi korralikult ühtlaselt liha ümbritseda. Võta üks mugulsibul ning lõika see õhukesteks viiludeks, lisa sibul lihale. Samuti haki peeneks paar küüslauguküünt ning sega need liha hulka, et marinaad saaks rikkaliku ja aromaatse maitse. Valmista marinaad, lahjendades äädika umbes 1 detsiliitri vee sisse, ning vala see lahus liha juurde. Lisa maitseks soola, veidi suhkrut ja purustatud musta pipart, mis annavad lihale meeldiva vürtsi ja tasakaalustatud maitse. Kui soovid, võid marinaadi kätega hoolikalt lihasse muljuda, et kõik maitsed tõeliselt ühtlaselt lihasesse imbuksid.
Kata nõu kaanega või kata see toidukilega ning lase lihal ja marinaadil koos seista vähemalt üle öö, veel parem, kui terve ööpäev. See aeg võimaldab lihal marinaadis pehmeneda ja maitsedel põhjalikult omavahel seguneda. Kui liha on marineerunud, tõsta tükid varrastele, nirista peale veidi õli, mis aitab grillimisel lihal mitte kuivada ning annab ilusa särava pinna. Grilli liha kuumal sütel, pöörates vardaid, kuni liha on küps ja pealt ilusti krõbe. Nii valmib mahlane ja maitseküllane grill-liha, mis sobib hästi nii suvisele pidulauale kui sõpradega õues nautimiseks.

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust