Retsept | Kakaotarretis

Retsept | Kakaotarretis

See magustoit on lihtne, kuid elegantne maius, mis ühendab rikkaliku kakao sügavuse kreemja vahukoore ja hapukoore pehmusega. Želatiini lisamine tagab delikaatse tekstuuri, mis on sametiselt sile ja õrnalt tahke. Ideaalne valik magusaks lõpetuseks pidulauale või eriliseks hetkedeks, pakkudes naudingut nii oma maitsete kui ka tekstuuride harmooniaga.

Koostis:

Kakao: 30 g
Suhkur: 50 g
Vahukoor (35%): 250 ml
Hapukoor (20%): 250 ml
Želatiin: 20 g

Valmistamine;

Alustuseks vali kvaliteetne kakao, et tagada magustoidu sügav ja rikkalik maitse. Kakaod peaks olema umbes 30 grammi. Seejärel mõõda välja 50 grammi suhkrut – suhkur aitab tasakaalustada kakao intensiivsust ja annab magustoidule meeldiva magususe. Järgmine samm on 250 milliliitri 35%-lise rasvasisaldusega vahukoore kasutamine, mis loob kreemja ja siidise tekstuuri. Lisaks võta veel 250 milliliitrit 20%-list hapukoort, mis annab magustoidule mõnusa happesuse ja tasakaalustab magusust.

Valmistamiseks alusta sellest, et vahusta vahukoor suhkruga, kuni see saavutab pehme, koheva konsistentsi. Oluline on vahustada piisavalt, et koor oleks õhuline ja õrn, kuid mitte liiga tugev, et vältida vahukoore eraldumist rasvaks ja vedelikuks. Kui vahukoor on kenasti vahustatud, lisa juurde hapukoor. Sega õrnalt, et saavutada ühtlane ja kohev segu.

Järgmisena sõelu kakao segu peale. Selle protsessi käigus on oluline olla kannatlik ja hoolikas, et kakao seguneks vahukoore ja hapukoore seguga ühtlaselt, vältides tükke. Kui kakao on segatud, võid hakata valmistama želatiini.

Želatiini jaoks on tarvis 20 grammi želatiinipulbrit. Pane želatiin väikesesse kaussi ja lisa piisavalt külma vett, et see saaks paisuda. Las želatiinil seista mõni minut, kuni see on täielikult imendunud ja muutunud geeliks. Kui želatiin on paisunud, soojenda seda ettevaatlikult, kuni see täielikult lahustub. Oluline on mitte üle kuumutada, et vältida želatiini omaduste kadumist.

Kui želatiin on lahustunud ja veidi jahtunud, lisa see järk-järgult kakao- ja kooresegule, segades pidevalt, et vältida tükke ja tagada ühtlane segu. Kui kogu želatiin on lisatud ja segu on ühtlane, on aeg see valada vormidesse.

Vormi valatud segu peaks nüüd vähemalt kaheks tunniks külmkappi asetama, et see saaks korralikult taheneda. Külmkapis seismise ajal omandab magustoit oma lõpliku tekstuuri – siidiselt pehme ja samas kindel, tänu želatiini omadustele.

Serveeri magustoit külmalt, kas otse vormidest või ettevaatlikult taldrikutele kummutatult. Naudi seda rikkalikku, kreemjat ja sametist maiust, mis kombineerib õhulise vahukoore ja hapukoore maitsed sügava kakaoga, pakkudes maitseelamust, mis on ühtaegu lihtne ja luksuslik.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian HOME

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.