Retsept | Korvikesed puuviljadega tarretises
Korvikeste taigen
200 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,25 tl soola
Valmistamine:
Või vahustada suhkruga, lisa üks muna, vahusta läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Kui kohe tegema ei hakka, panna vahepeal külmkappi, et taigen liiga vedelaks ei sulaks. Kata vormi põhi ja küljed õhukese ühtlase taignakihiga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni muutuvad kollakas-pruuniks (umbes 10 min). Korvikesed võib juba mitu päeva varem valmis küpsetada ja säilitada enne täitmist toatemperatuuril.
Tarretis:
1,5 dl vedelikku (magusat mahla, morssi, punast kompotivedelikku)
2 tl zelatiini
8 tl vett zelatiini paisutamiseks
Täidis:
Erinevad marjad ja puuviljad omal valikul
Pane zelatiin veega paisuma, viie minuti pärast sulata mikrolaineahjus 15 sekundit soojendades. Saadud vedelik sega tarretisevedelikuga. Pane külmkappi tarduma. Vala tarretis üsna vedelana korvikestesse kuhu on lisatud marjad ja puuviljad.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: patisserie-lalorraine.com
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa