Ajatu elegantsi ja rahustava atmosfääriga interjöör

Ajatu elegantsi ja rahustava atmosfääriga interjöör

Astud ajatusse korterisse, mis tervitab sind oma rafineeritud ja ajatult elegantses atmosfääris. Kõikjal on tunda hoolikalt hoitud ajalugu ja meisterlikkust, mis on põimunud kaasaegsete mugavustega. Iga nurgake ja iga pind kiirgab isikupära ning lugusid minevikust, samas on siin tunda ka praeguse aja maitset ja mugavusi. Korter on hoolikalt restaureeritud, tuues esile detailid, mis kannavad endas selle maja algupärast võlu ja iseloomu.

Kõrged laed annavad ruumidele õhulise ja avara tunde, samal ajal kui igas nurgas silma hakkavad detailid lisavad kaunilt ajaloolist hõngu. Krohvitööd, mis kaunistavad seinu ja lagede servi, viivad mõtted tagasi teistesse ajastutesse, kui igale detailile pöörati tähelepanu ja käsitööoskus oli omaette kunstivorm. Ruumid on avarad, ent samas hubased ja kutsevad, pakkudes igal sammul uusi detaile ja nüansse, mida avastada. Akendest langeb sisse rikkalik valgus, mis peegeldub krohvitöödel ja puitpindadel, luues tasakaalu valguse ja varjude vahel ning lisades interjöörile sügavust.

Kohe sisse astudes tervitab sind fuajee, mille elegants ja maitsekas lihtsus loob õige meeleolu kogu ülejäänud ruumi jaoks. Esikus asuvad sisseehitatud kapid on omaette kunstiteosed – need on ajastutruud, massiivsed ja dekoreeritud kauni puidutööga. Need ei ole lihtsalt praktilised, pakkudes rikkalikult hoiuruumi, vaid toimivad ka visuaalse keskpunktina, mis peegeldab korteri ajalugu ja esteetikat. Iga kapp, iga sahtel, iga detail on hoolikalt säilinud ja taastatud, rõhutades möödunud ajastute meisterlikkust. Esikust edasi liikudes leiad ennast magamistoas, mis mõjub kui vaikne varjupaik igapäevaelu askelduste eest. Magamistuba on avar ja ruumi täidab rahulik atmosfäär, mida toetavad neutraalsed ja harmoonilised toonid. Kõrged laed jätkuvad ka siin, pakkudes suurejoonelist ja samas intiimset keskkonda. Tuba on kujundatud nii, et iga element on läbimõeldud ja harmooniliselt paigutatud – mitte midagi ei tundu üleliigse või juhuslikuna. 

Keskseks osaks on kaheinimese voodi, mille peats on valmistatud kaunist puitraamist, mis lisab soojust ja ajatut võlu. Voodi ümber on pehmed tekstiilid – mõnus vaip põrandal, õhuline voodipesu, mis kutsub puhkehetkeks. Voodi mõlemal küljel asuvad mustad abilauad, millele on paigutatud stiilsed ja maitsekad aksessuaarid. Ühel laual seisab elegantne lamp, mille soe valgus täidab tuba õrnalt ja pehmelt, teisel laual aga pilkupüüdev vaas, milles laiutavad rohelised oksad, tuues ruumi looduslähedust ja värskust. Magamistoa üks huvitavamaid elemente on kahhelahi, mis lisab ruumi ajaloolist hõngu ja kodusust. See ei ole lihtsalt dekoratiivne element, vaid täies töökorras, pakkudes külmadel õhtutel soojust ja meelerahu. Samuti torkavad silma kõrged riidekapid, mis mitte ainult ei lisa praktilist hoiuruumi, vaid on ka tõeline silmarõõm, oma ilusa viimistluse ja ajastutruude detailidega.

Ühendatud magamistoaga on kodukontor, mis sobib ideaalselt rahulikuks töötamiseks või loomehetkedeks. Uksed, mis viivad magamistoast kontorisse, loovad tunde avarusest ja ühtsest voolavast ruumist. Kontori interjöör järgib sama stiilset ja elegantset joont nagu ülejäänud korter – siin on samasugused kõrged laed, peened detailid ja hoolikalt valitud sisustus. Laud, mis asub akna all, on tagasihoidlikult kaunis, pakkudes piisavalt ruumi tööks, ent sulandudes samas ideaalselt ümbritsevasse interjööri. Tool, mis seisab laua kõrval, on samuti elegantselt lihtne, ent mugav, kutsudes istuma ja keskenduma. Ruumide vahel on harmoonia, mis ulatub ka värvide ja tekstuuride valikusse. Igas toas on hoolikalt valitud värvid, mis loovad rahuliku ja tasakaalustatud atmosfääri – pehmed hallid, kreemjad valged ja soojad pruunid toonid. Tekstiilid, olgu need vaibad, kardinad või voodipesu, on valitud täpselt nii, et need lisaksid ruumile pehmust ja hubasust, ilma et need oleksid domineerivad või silmatorkavad.

Seinu kaunistavad maalid, mis on hoolikalt valitud, et täiendada ruumi ülejäänud esteetikat. Üks sellistest maalidest ripub voodi kohal, selle värvigamma peegeldab ja täiendab magamistoa harmoonilisi toone. Maal ise on minimalistlik, ent samas sisutihe, pakkudes silmale naudingut ilma, et see oleks pealetükkiv või üleliia pretensioonikas. Korteri iga ruum on täidetud ajalooga, kuid samal ajal on see ka praktiline ja mugav tänapäevase elustiili jaoks. Ajaloolised elemendid, nagu kahhelahjud ja originaalkapid, on kõik täies töökorras, säilitades oma funktsionaalsuse ja visuaalse ilu.

Kodukontor on valgusküllane ja avar, täidetud uhkete maast laeni raamaturiiulitega, mis on disaininud ja ehitanud vilunud Asterbergi puusepp. Need riiulid, täis raamatuid, mis loovad intellektuaalse ja inspireeriva õhkkonna.

Ruumi keskmeks väike kirjutuslaud koos tooliga, mida ilmestavad sinna asetatud raamatud, mitmesugused dekoratiivesemed, lillevaas õitsevate lilledega ja õdus laualamp. Siinses ruumis püüavad pilku veel kaarjad seinad ja uhkeldav peegelvõlvidega lagi ja kaunis laerosett, mis lisavad ruumile erilise võlu. Antud ruumist viib ka väiksele ümara nurgaga rõdule, kus privaatne oaas, kust avaneb panoraamvaade linnale.

Rõdu on siin tõeline pärl, privaatne, ümara nurgaga oaas, kus saab nautida panoraamvaadet ja lasta linnamelul ennast ümbritseda.

Kodukontorist viib otse edasi läbi kahele poole avatavate uste kaudu elutuppa. Elutuba, oma ümara seinte ja kõrgete, kahele poole avanevate uste ning kauni kahhelahjuga, pakkudes hubast ja ajaloolist atmosfääri. Põrandad, mille viimistluseks on kasutatud valgeõli ja kõvavahaõli, rõhutavad ruumi looduslikke materjale ja lisavad soojust ning kutsuvust. Ruumi ühte seina kaunistab hästi säilinud kahhelahi, mis on kaunis ajalooline väärtus omaette.

Elutoast avaneb tee järgmisesse tuppa, kus ootab külalisi mugav üheinimesevoodiga ruum. Siin on loodud mõnus ja hubane paik külalistele, kes otsustavad kauemaks jääda, pakkudes neile nii kodutunnet kui ka privaatsust.

Külalistetoast viib üks uks läbi koridori edasi söögituppa, mis ühenduses köögiga. Kogu ruumis valitseb valge köögimööbel ja valgeks värvitud originaalkapid. Ruumi keskpunktiks on ovaalne söögilaud nelja tooliga, lisaks leiab eest taastatud vanad köögikapid, pingid ja serveerimismööbel, mis kõik täispuidust. Töötasapinnaks on valitud Tossene Bohusi graniit, mis lisab köögile vastupidavust ja luksust. Põrandal on säilitatud algupärane puit, mida töödeldud valgeõli ja kõvavahaõliga, mis toovad esile puidu loomuliku ilu.

Vannituba, on renoveeritud 2013. aastal ja on saanud siis uue hingamise tänu Öländi paekivist põrandale. Ruumis on eraldi dušinurk, mis kaetud kaunite ebatasaste roheliste plaatidega. Eritellimusel valmistatud kummut Asterbergi puusepatöökojast lisab ruumile isikupära ja unikaalsust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.