Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
1 kg kõrvitsakuubikuid (puhastatud kaal)
1 l vett
3 sl 30% äädikat
400g suhkrut
6 tera nelki
Valmistamine:
Alusta kõrvitsa ettevalmistamisest, mis on kogu retsepti oluline esimene samm. Võta keskmise suurusega küpsenud kõrvits, mille koor on veidi kõva, kuid viljaliha siiski mahlane ja säravoranž. Kõigepealt pese kõrvits hoolikalt, eemaldades pinnalt kõik mustusejäljed, sest kuigi hiljem koor eemaldatakse, on oluline töötada puhta toorainega. Kasuta teravat nuga, et lõigata kõrvits pooleks. Kõrvitsa seemnete ja kiulise osa eemaldamiseks võid kasutada lusikat, kraapides ettevaatlikult kõike liigset. Kui see on tehtud, lõika kõrvitsa poolikud veel väiksemateks tükkideks, et oleks mugavam töötada.
Seejärel asu koorima kõrvitsatükke. See samm võib võtta veidi aega, sest kõrvitsal on kõva koor, kuid tasub olla kannatlik ja ettevaatlik, et mitte vigastada ennast noaga. Pärast koorimist lõika viljaliha ühtlasteks kuubikuteks. Kõige parem on, kui kuubikud on umbes 1–2 cm suurused, sest nii tagatakse ühtlane küpsemine ning need saavad vürtside ja suhkru maitse hästi omaks võtta.
Kui kõrvits on valmis, võta suur pott ja lisa sinna ettevalmistatud kõrvitsakuubikud. Nüüd on aeg lisada vürtsid ja suhkur, mis annavad roale rikkaliku ja aromaatse maitse. Vali oma maitse järgi vürtse, kuid traditsiooniliselt sobivad hästi kaneel, ingver ja muskaatpähkel, mis annavad kõrvitsale sooja ja veidi terava alatooni. Ära unusta suhkrut – selle kogust saad reguleerida vastavalt sellele, kui magusat tulemust sa soovid. Kui soovid vähem magusat, võid suhkrut veidi vähendada, kuid siiski peaksid säilitama magususe, mis tasakaalustab vürtside maitset.
Kui kõik koostisosad on potis, asu kuumutama segu keskmisel kuumusel. Jälgi, et kogu segu kuumeneks ühtlaselt ja jõuaks keemistemperatuurini. Kui see on juhtunud, alanda kuumust madalale ja lase kõrvitsasegul haududa tasasel tulel. Selle protsessi vältel on oluline aeg-ajalt potti segada, et vältida segu põhja kõrbemist ja tagada ühtlane kuumutamine.
Haudumisprotsess võtab umbes 45–50 minutit, mille jooksul kõrvitsakuubikud pehmenevad ja imavad endasse vürtside ja suhkru maitset. Pead jälgima, et kõrvitsakuubikud säilitaksid oma kuju, kuid oleksid samal ajal piisavalt pehmed, et neid oleks lihtne purki panna ja hiljem tarbida. Kui kõrvitsakuubikud on saavutanud soovitud pehmuse, on aeg asuda purkide ettevalmistamise juurde.
Steriliseeritud purgid on hädavajalikud, et tagada roa säilimine ja vältida riknemist. Steriliseerimiseks võid purgid asetada kuuma ahju või keevasse vette. Kui purgid on kuumad ja steriilsed, tõsta kõrvitsakuubikud koos vedelikuga purkidesse. Selleks võid kasutada tangid või lusikat, olenevalt sellest, mis on mugavam.
Igas purki pane mõned nelgiterad, mis annavad lisaaroomi ja rikastavad maitset. Nelk lisab roale veidi vürtsikust ja pidulikkust, mis sobib suurepäraselt kõrvitsa magusa iseloomuga. Kui purgid on täidetud, sulge need kohe tihedalt kaanega.