Retsept | Ploomikook

Retsept | Besee
Koostis

9 suurt ploomi
225g võid
5dl nisujahu
4dl suhkrut
1spl vaniljesuhkrut
2tl küpsetuspulbrit
5 muna
2dl kuuma vett
50g mandlilaaste


Valmistamine

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivi ja lõika seibideks. Sulata või. Sega kokku jahu, suhkur, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber. Sega juurde sulatatud või. Lisa munad ükshaaval segades juurde. Kuumuta vesi keemiseni ja sega taignasse. Vala taigen ahjuplaadile,  mis on kaetud küpsetuspaberiga. Aseta ploomiviilud taignale ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 175' kraadises ahjus 35 min. Lase jahtuda. Paku vaniljejäätise voi vaniljekastmega.
Koogil võib kasutada ploomide asemel ka õunu või nektariine

 

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.