Retsept | Liivatainas
Koostis:
300 g võid
200 g suhkrut
2 muna
soola
500 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Valmistamine:
Pehmenda või. Lisa vähese jahuga segatud kergitusaine, suhkur ja munad. Sega kõik ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu ja jäta rullimiseks u. 2 sl jahu. Liivataignast võid vormida väga erineva kujugakoogipõhju, kaunistuselemente tortidele, korvikesi jne. Mida õhem on liivataignapõhi, seda parem ta on. Olenevalt taigna paksusest ja toote suurusest küpseta seda 10-15 minutit 180-220°C kuumuses ahjus.
Õunakooki on väga lihtne valmistada just liivatainaga. Rulli taigen aseta vormi, peale õunaviilud, suhkur, kaneel. Küpseta ahjus kuni põhi on kuldpruun.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: erakogu
Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa