Retsept | Seenesalat

Retsept | Seenesalat
Marineeritud seenesalat on hõrk ja maitsev roog, mis toob esile kõik metsa ja aia rikkaliku maitsekoosluse. Selle valmistamine on kunst, mis nõuab hoolikust ja armastust, et igast komponendist saaks maksimaalselt maitsenaudingut.

Koostis
300g marineeritud või soolatud ja leotatud seeni
2 sibulat
150g hapukoort
suhkrut
soola
äädikat

Valmistamine

Seente ettevalmistus:
Kõigepealt tuleb marineeritud või soolatud seened põhjalikult leotada külmas vees, et eemaldada liigset soolasust või marineerimisvedeliku maitset. Leotamise aeg võib varieeruda, kuid tavaliselt piisab 30 minutist kuni tunnini. Seejärel seened nõrutada ja tükeldada suupärasteks tükkideks. Kui kasutad suuremaid seeni, võib neid olla vaja väiksemateks viiludeks lõigata.

Sibulate ettevalmistus:
Koori ja haki sibulad peeneks. Võid kasutada nii valgeid kui ka punaseid sibulaid, sõltuvalt maitse-eelistustest. Kui soovid leebemat maitset, võid hakitud sibulaid lühidalt külmas vees leotada, et eemaldada liigne teravus.

Kastme valmistamine:
Kastmeks sega kokku hapukoor, veidi suhkrut, soola ja tilgake äädikat. Suhkru ja äädika kogust võib reguleerida vastavalt oma maitsele, et saavutada ideaalne tasakaal magusa ja hapu vahel. Kui soovid kreemisema tekstuuriga kastet, võid lisada veidi rohkem hapukoort.

Koostisosade ühendamine:
Tükeldatud seened ja sibulad sega kokku maitsestatud hapukoorekastmega. Oluline on, et kõik koostisosad oleksid ühtlaselt kaetud kastmega, et saavutada rikkalik ja ühtlane maitse. Lase salatil enne serveerimist veidi aega külmkapis maitsestuda, et maitsed omavahel seguneksid ja salat saaks tõeliselt maitseküllaseks.

Serveerimine:
Serveeri seenesalat kaunil vaagnal, et see näeks välja sama hea kui maitseb. Kaunistuseks võid kasutada värskeid tomativiile, mis lisavad salatile värvi ja värskust. Alternatiivselt võid serveerida seenesalati täidetud tomatite sees, mis annab roale piduliku ilme ja lisab veelgi maitsenaudingut.

See marineeritud seenesalat on suurepärane täiendus igale pidulauale või lihtsalt maitsev amps igapäevasel einel. Selle lihtsuses peitub võlu ja maitsete harmoonia, mis rõõmustab iga gurmaani südant. Naudi ja lase end maitsetel kanda imelisse metsade ja aiaviljade maailma.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: J.Gotta
Jaga artiklit

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -

Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust

Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Scandinavian HOME veebiajakiri toob teieni inspireerivaid kodusid, kaasaegseid sisekujundustrende ning uudiseid disaini ja arhitektuuri maailmast. Samuti leiate siit maitsvaid retsepte, praktilisi ilunippe, aiaplaneerimise soovitusi ja ideid reisimiseks.

jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -

.