Kaunis karakteriga kodu

Kaunis karakteriga kodu
Uue ja vana miksimisel on loodud kaunis karakteriga kodu Rootsis, kus läbivaks tooniks hall, üle kogu korteri.

Esikusse sisenedes tervitavad hoolikalt valitud sisustusdetailid. Samuti jahedad hallikad seinad koos valgeks võõbatud puitpõrandaga, mille tooni pehmendavad paar beeži meriheinast korvi. Riietele ja jalatsitele mõeldes on esikusopis olevasse avasse ehitatud jalatsiriiul, kus mugav istudes jalatseid vahetada kui ka riiete ja aksessuaaride jaoks eraldi riiul, mille küljes nagid, kuhu hea riideid riputada. Riiuli ülaosasse saab aga kotte ja erinevaid aksessuaare paigutada. Aksessuaaride puhul võetud abiks ka mõned punutud meriheinast korvid.

Et esikus mugav oleks riietuda on seinale valitud efektne riiuliga peegel, kuhu saab riiulile paigutada koduvõtmed.

Esikust otse viib magamistuppa, mille omanikuks teismeline, kes armastab muusikat. lähtuvalt esikust on antud toa seinad samuti hallis toonis, kuid veidi tumedamad. Mööbli osas lisab ruumi efekti pruuni tooniga vana nikerdustega laud ja tool. Lauale mahuvad siin hetkel vaid joonistustarvikud, lillevaas, koos lillega ja laualamp. Ülejäänud õppevahendeid hoitakse suures riidekapis, kus piisavalt ruumi nii riietele, voodipesule kui õppevahenditele. Voodi kohale paigaldatud liikuva jalaga IKEA seinalamp NYMÅNE. Toa põrandat katab kaunis mustriga hele põrandavaip.

Koridorist edasi viib ka otse elutuppa, mis on avara ja minimalistlikult sisustatud, kust leiab eest ka soojemaid pruune toone läbi tekstiili. Vastavalt hooajale valitud nii lauale kui seinaäärde vaasi erinevad kõrrelised ja vastavalt aastaajale lilled. Antud elutoast leiab eest ka suure ümmarguse peegli, mis skandinaavia kodudes vägagi levinud.

Elutoast saab otse edasi avarasse magamistuppa, kus seinatooniks valitud julge sinakashall toon, mille tooni viidud ka seinakapp ja puidust riidenagi. Magamistoa põrandat katab hele puitpõrand, kuhu valitud kaunis rombimustris põrandavaip.

Esikust saab minna ka kööki, kus leiab eest modernnse köögiosa, klassikalises skandinaavia stiilis köögimööbliga. Lisaks jääb köögis köögimööbli juures seinal silma lihtne kitsas puidust riiul, mille alla paigutatud mitu puidust riidenagi, mis värvitud mööblivärviga ühte tooni, et luua täiuslik tervik. Riidenagisse paigutatud nii kohvitasse kui erinevaid köögitarvikuid, tehes lihtsast esemest praktilise seinanagi kööki. Ruumi keskmeks vana päevi näinud söögilaud, mille ümber vanad toolid loovad koos modernnse köögimööbliga efektse karakteriga köögi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com, Fotograaf: Frederik J Karlsson, disain: Studio Cuvier

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.