Põhjamaiselt minimalistlikule kodule annavad särtsu värvilised aksessuaarid

Lancome Hydra Zen

Hygge ehk põhjamaine hubasus on eestlaste jaoks endiselt armastatum ja jälgituim disainiprintsiip oma uue kodu sisustamisel, sest hubane kodu, kus on tõesti hea olla ja elada, on oma sisemiste patareide laadimiseks hädavajalik. Skandinaaviapäraselt minimalistlikud, stiilselt hallides ja neutraalsetes toonides kodud vajavad hubasuse loomiseks ka pisikesi kevadistes või suvistes värvides aksessuaare.

Värviline ja pilkupüüdev kodusisustuselement aitab igasse tuppa lisada veidi vürtsi ja isikupära, seega võiksid kaaluda oma siseruumide värskendamiseks erinevate naeratuse näole toovate ja isikupäraste sisustuselementide kasutamist. Toome välja mõned lihtsad nipid oma kodu sisustamiseks ilma eelarvesse auku tegemata.

Too ilutoodete komplekt kapist riiulile

Kui oled kasutamiseks valinud stiilsed ja üksteisega välimuselt hästi kokku sobivad ilutooted, on suisa patt neid kapiukse taha peita. Võtame näiteks imekauni ja luksusliku tootesarja Lancome Hydra Zen, mille kevadiselt kirsiõieroosad pakendid peidavad endas toitvaid ja nahka niisutavaid koostisosi nagu hüaluroonhape ja roosiekstrakt.

Naha välimust ühtlustav näokreem, päevakreem, näokoorija ja niisutusseerum on lisaks kasulikule mõjule ka ilusad vaadata, sest õrnroosa, hõbedase korgi või kaanega pakend mõjub mitte ainult tooteümbrisena vaid ka suurepärase esteetilise väärtusega sisustuselemendina. Soovitame oma tootekomplektid julgelt vannitoariiulile või peegli ette ritta seada – naeratus ja heaolutunne tulevad neid nähes automaatselt.

Muuda tubade sisustust vastavalt hooajale

Kodule värske hingamise andmiseks ei pea ette võtma kapitaalremonti ega jooksma värviämbrite ja -pintslite järele – piisab ka sellest, kui omad paari hooajalist komplekti väiksematest pisividinatest, mis toa hubaseks muudavad. Talvisel ajal võid näiteks elutoa diivanile laotada mõnusa pleedi, mille all end teleri ees kerra tõmmata.

Kevade saabudes võid pleedid välja vahetada tibukollaste diivanipatjade vastu ja suve saabudes tuua kohvilauale värskeid lillebukette. Kõik need sisustuselemendid on võrdlemisi odavad (kindlasti odavamad kui seinte ülevärvimine!) ning lilli võib ostmise asemel korjata ka mõnest metsatukast või heinaniidult. Ära unusta oma lillebuketi eest korralikult hoolt kanda, sest lõikelillede hooldamisel võib bukett kaunina püsida enam kui nädala.

Kodu sisustamisel ära karda kasutada ka ootamatuid variante – nagu eelpool sai mainitud, on võimalik kodusisustuse kelmikamaks muutmiseks ära kasutada ka näiteks ilu- ja parfüümitooted. Üks eesti naiste armastatumaid parfüümitootjaid Carolina Herrera pakendab oma Good Girl tootesarja parfüümid näiteks elegantsesse tikk-kontsaga kinga kujulisse pudelisse, mis sobiks suurepäraselt raamaturiiulile või aknalauale pilku püüdma.

Jean Paul Gaultieri torsokujulised parfüümipudelid nagu Divine ja La Belle (mehises variandis Le Beau ja Le Male) või seksapiilsusest plahvatavad Scandal-tootesarja parfüümid, mille pakendeid kaunistab kontsakingi kandev jalapaar, suisa nõuavad enda maailmale näitamist. Ära karda oma kodu ilutoodetega kaunistada – pilku ja tähelepanu püüdvad pakendid ongi selle jaoks, et neid maailmale näidata!

Kodu hea lõhn on õdusa olemise alus

Iga toa muudavad hubasemaks ka lõhnaküünlad ja aroomilambid. Lõhnaküünla leeki võib pilk suisa uppuda – inimesed on juba ürgajast saati jumaldanud tulevalguse jälgimist. Lõhnaküünal annab võimaluse leeki jälgides oma mõtteid mõnusalt korrastada ning levitab boonusena ka toas suurepärast aroomi.

Kuigi meedias on sõna võtnud hulganisti lõhnaküünalde kasutamise vastaseid inimesi, ei tasu küünalde demoniseerimist väga tõsiselt võtta – keemik Anni Kooli sõnul ei kujuta lõhnaküünla põletamine endast kopsudele suuremat ohtu kui tänaval kõndimine. Allergikud ja astmaatikud peaksid pöörama suuremat tähelepanu küünlale aroomi andmiseks kasutatud eeterlikele õlidele, kuna nende tervisehädade käes kannatavad inimesed võivad kõrgema tõenäosusega olla intensiivsete lõhnade suhtes tundlikud.

Kodu lõhnastamiseks võid valida küünla asemel ka aroomihajuti, mis levitab mõnusat lõhna ilma põlemisprotsessita. Ilukaubamajad pakuvad lisaks kosmeetika- ja parfüümitoodetele ka valikut kodu ja auto lõhnastamise vahendeid nagu aroomihajutid, lõhnapulgad ja koduparfüüm.

Brändid nagu Durance, Rituals, Laboratorio Olfattivo ja Erbario Toscano toovad Sinuni võimaluse anda oma kodule spetsiifiline lõhn, mis kas rahustab hinge, ergutab meeli või on lihtsalt kodusisustust täiustav lõpunoot. Aroomihajuti on ideaalne valik neile, kellel mõlgub mõttes küünlaga kaasas käiv tuleoht või kes on koduloomaomanikud – puudub risk, et koer või kass küünla ümber ajab või hoopis oma karva kogemata kärsatab. Siiski peaksid koduloomade omanikud tegema aroomitoote valimisel spetsiaalselt taustatööd veendumaks, et valitud toode on lemmikloomade jaoks ohutu.

Lancome Hydra Zen
Tekst/kujundus: douglas.ee |  Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta |  Fotod: pixabay.com, Martina_zalitobetonemdouglas.ee

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.