Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostis:
300 g Kaarli talu rukkitäisterajahu
200 g täisteranisujahu
10 g kuivpärmi
20 g musta toiduvärvi
350 ml vett
10 g soola
Valmistamine:
Rukkileiva tegemine pole sugugi nii raske, kui see esialgu tundub. Kuigi tõsi, juuretisega rukkileiva valmistamiseks on vaja aega varuda kordades rohkem kui pärmiga tehes. Selles retseptis on rukkileib tehtud pärmi baasil, tänu sellele valmib see umbes 3,5 tunniga, mis on leiva kohta väga lühike aeg. Tulemuseks saame väga maitsva leiva. Ainus erinevus juuretiseleivaga võrreldes on see, et leival puudub hapukas maitse ja see on värvilt veidike heledam. Retseptis on kasutatud ülikvaliteetset Kaarli talu rukkijahu ja täisteranisujahu. Sega omavahel vesi, pärm ja sool. Teises kausis sega jahud. Lisa pärmi-veesegu jahude hulka ja sõtku sellest ühtlane tainas. Kata kauss rätikuga ja kergita tainast umbes 3 tundi. Seejärel sõtku tainas uuesti läbi, vormi sellest ovaalne päts ja kergita veel 1–2 tundi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.