Retsept | Traditsiooniline Taani riisipuding
Koostis:
1 l 3,5%-list piima
150 g pudruriisi
1 vanillikaun
5 dl 35% rõõska koort
100 g mandlilaaste + 1 terve mandel
2-3 sl suhkrut
Kirsikaste:
1 purk konservkirsse (koos vedelikuga)
1 sl maisitärklist
2 sl vett
1-1,5dl suhkrut
Pane kirsid koos vedelikuga kastrulisse ja soojenda kuni keemiseni. Sega maisitärklis veega ning lisa vee-tärklisesegu vaikselt segades kirssidele, lisa suhkur. Lase kastmel vaiksel tulel podiseda, kuni saavutad soovitud konsistents.
Valmistamine:
Pudingu jaoks loputa pudruriisi külma voolava vee all, kuni vesi on klaar. Seejärel pane potti piim ja lase piimal keema minna. Lisa juurde loputatud riis ja hauta keskmisel kuumusel, kuni riis on täiesti pehme.
Seejärel tõsta riis jahtuma. Sega mandlilaastud ja üks terve mandel koos suhkruga riisi hulka. Vahusta vahukoor ning sega tasakesi mandliriisi hulka. Tõsta valminud roog külmikusse, et järgmisel päeval serveerida. Rooga serveeritakse järgmisel päeval- eelneval päeval valmis tehtud kuuma kirsikastmega.